Florin Cîțu solicită explicații de la premier pentru bugetul anului 2022

Florin Cîțu a fost invitat în platoul unei emisiuni televizate și a discutat despre bugetul pe anul 2022. Președintele PNL are o serie de nemulțumiri pe care le-a enunțat.

image

Florin Cîțu nu este mulțumit de modalitatea în care a fost alcătuit bugetul pentru anul 2022 și subliniază că premierul nu a respectat programul de guvernare. 

Florin Cîțu a vorbit luni seara despre alcătuirea bugetului pentru anul 2022. Președintele PNL spune că în forma actuală a acestuia, programul de guvernare nu este respectat, iar liberalii trebuie să facă un compromis pentru a îl vota. „Nu știu de ce premierul nu a respectat programul de guvernare, va trebui să vină în PNL să prezinte bugetul”, a declarat Florin Cîțu.

În ciuda faptului că nu are o explicație pentru care propunerile PNL nu au fost luate în calcul, președintele PNL speră că situație se va ameliora și că un compromis va fi atins, în cele din urmă. 

image

"Nu am o explicație în acest moment, și nu trebuie să am eu o explicație, pentru că din punctul meu de vedere noi am semnat în coaliție un program de guvernare care spune foarte clar ce trebuie să se întâmple.

Poate că toate se vor rezolva când guvernul va veni cu reformele din PNRR. Mă refer la reforma pensiilor, care trebuie să fie un sistem de pensii sustenabil până în 2070, la reforma salarizării, pe criterii de performanță, nu de lobby-ul făcut de un sindicat pe lângă un ministru. Toate acestea trebuie corectate în perioada următoare", a declarat Florin Cîțu. 

Florin Cîțu amenință cu destrămarea Coaliției

Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare, dacă pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat. 

Florin Cîțu susține că acest prag nu este un ”moft” al Partidului Național Liberal și că reprezintă singurul mod în care pot fi respectate promisiunile coaliției legate de pensii și salarii.

În replică, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu,  a declarat luni că este importantă execuția, nu propunerea.

"Anul trecut am prins 5,9 la investiții și am închis cu 5,4. Anul asta sunt 6,74, foarte aproape de 7% și, după discuțiile avute cu ministrul Sorin Grindeanu și cu ministrul Finanțelor, veți vedea că anul asta vom depăși 7% pentru investiții". 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net