Florin C├«╚Ťu dore╚Öte sc─âderea v├órstei de votare la 16 ani. Ce alte propuneri are pre╚Öedintele PNL

6 decembrie 2021
image
Florin C├«╚Ťu dore╚Öte sc─âderea v├órstei de votare la 16 aniSurs─â foto: Profimedia

Pre╚Öedintele PNL, Florin C├«╚Ťu, a declarat, luni, la Senat, ├«n contextul reformei constitu┼úionale, c─â ├«n Uniunea European─â c─â v├órsta pentru cei care voteaz─â este de 16 ani. Politicianul a subliniat c─â i se pare o decizie bun─â ca ╚Öi c─â adolescen╚Ťii rom├óni ar trebui s─â aib─â acelea╚Öi drepturi.

Pre┼čedintele PNL a ar─âtat c─â, din experien┼úa parlamentar─â ┼či rela┼úia Pre┼čedinte-Parlament-Guvern, a v─âzut de-a lungul timpui, c─â ÔÇŁexist─â dezechilibreÔÇŁ care pot s─â fie corectate. 

ÔÇŁAm avut o discu┼úie, ast─âzi, ├«n Biroul Executiv, vreau s─â avem, ├«n primul r├ónd, o discu┼úie ├«n partid, s─â vedem noi care sunt priorit─â┼úile. Este adev─ârat, avem o majoritate care poate s─â modifice Constitu┼úia, dar asta nu ├«nseamn─â c─â trebuie neap─ârat s─â modific─âm Constitu┼úia, dac─â nu avem exact ceea ce s─â modific─âmÔÇŁ, a spus C├«┼úu, despre inten┼úia noii coali┼úii de a revizui legea fundamental─â.

├Än plus, Florin C├«╚Ťu a afirmat c─â, ├«n Uniunea European─â, v├órsta de la care popula╚Ťia are are drept de vot este cea de 16 ani ╚Öi a subliniat c─â o astfel de lege ar fi util─â ╚Öi ├«n Rom├ónia.

ÔÇŁP├ón─â nu avem ├«n PNL o discu┼úie clar─â, despre ce ne dorim de la aceast─â modificare, nu a┼č vrea s─â intru ├«n detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem ├«n Uniunea European─â c─â v├órsta pentru cei care voteaz─â este de 16 aniÔÇŁ, a spus el. 

├Äntrebat dac─â ┼či-ar dori modificarea Constitu┼úiei ├«n acest sens, C├«┼úu a r─âspuns: ÔÇŁDin punctul meu de vedere, da, eu cred c─â este un lucru bun!ÔÇŁ

Citește și:

Florin C├«╚Ťu insist─â pe introducerea certificatului verde: ÔÇ×Nu mai putem ├«nchide economiaÔÇŁ

Florin C├«┼úu, despre digitalizarea serviciilor publice: ÔÇ×Putem s─â sc─âp─âm de dosarul cu ┼čin─â mai repede de finalul anuluiÔÇŁ

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
alina puscas png
image
femeie care numara bani jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg