Florin Cîțu dorește scăderea vârstei de votare la 16 ani. Ce alte propuneri are președintele PNL

6 decembrie 2021
article img
Florin Cîțu dorește scăderea vârstei de votare la 16 aniSursă foto: Profimedia

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, la Senat, în contextul reformei constituţionale, că în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani. Politicianul a subliniat că i se pare o decizie bună ca și că adolescenții români ar trebui să aibă aceleași drepturi.

Preşedintele PNL a arătat că, din experienţa parlamentară şi relaţia Preşedinte-Parlament-Guvern, a văzut de-a lungul timpui, că ”există dezechilibre” care pot să fie corectate. 

”Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile. Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Cîţu, despre intenţia noii coaliţii de a revizui legea fundamentală.

În plus, Florin Cîțu a afirmat că, în Uniunea Europeană, vârsta de la care populația are are drept de vot este cea de 16 ani și a subliniat că o astfel de lege ar fi utilă și în România.

”Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus el. 

Întrebat dacă şi-ar dori modificarea Constituţiei în acest sens, Cîţu a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”

Citește și:

Florin Cîțu insistă pe introducerea certificatului verde: „Nu mai putem închide economia”

Florin Cîţu, despre digitalizarea serviciilor publice: „Putem să scăpăm de dosarul cu şină mai repede de finalul anului”