Florin C├«╚Ťu insist─â pe introducerea certificatului verde: ÔÇ×Nu mai putem ├«nchide economiaÔÇŁ

5 noiembrie 2021
image
Florin C├«╚Ťu a participat la evenimentul ÔÇťTopul Na┼úional al firmelor private din Rom├óniaÔÇŁ

Introducerea obligativit─â┼úii certificatului verde pentru accesul la anumite activit─â╚Ťi a fost cea mai non-invaziv─â, ├«n contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu ├«nchide economia, a declarat, vineri, premierul interimar Florin C├«╚Ťu.

Premierul a precizat c─â Parlamentul va adopta ÔÇ×c├ót mai cur├óndÔÇŁ o serie de amendamente ├«n acest sens.

ÔÇ×Trebuie s─â sus╚Ťinem antreprenorii ╚Öi, cu siguran╚Ť─â vom trece aceste amendamente c├ót mai cur├ónd. Sunt sigur c─â ├«n urm─âtoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece. Cel cu certificatul verde este foarte important s─â treac─â. Am ├«ncercat s─â g─âsim m─âsuri prin care s─â nu ├«nchidem economia. Aceast─â m─âsur─â este cea mai non-invaziv─â, dac─â se poate spune a╚Öa ceva, ├«n contextul acestui val patru. O cre╚Ötere a ratei de vaccinare va readuce fluxul de clien╚Ťi ├«n aceste companii ╚Öi vom putea trece peste aceast─â perioad─â, altfel va fi dificil s─â mergem mai departeÔÇŁ, a declarat premierul interimar Florin C├«╚Ťu.

Afirma╚Ťia lui Florin C├«╚Ťu vine dup─â ce, mar╚Ťi, parlamentarii PNL ╚Öi PSD au respins cererea USR de urgentare a dezbaterii legii privind certificatul verde la locul de munc─â.El a ad─âugat c─â perioada pandemiei a ar─âtat c─â economia Rom├óniei poate face fa┼ú─â unor astfel de provoc─âri.

ÔÇ│┼×tiu c─â nu a fost u┼čor ┼či ├«n momentul ├«n care Rom├ónia a trebuit s─â ├«nchid─â economia ├«n 2020, ├«n martie, atunci a fost un moment ├«n care am stat ┼či m-am g├óndit ┼či nu vedeam solu┼úii. A fost complicat, dar ├«mpreun─â am reu┼čit s─â trecem peste asta. Acel ┼čoc mi-a ar─âtat clar c─â economia Rom├óniei poate s─â fac─â fa┼ú─â, dar, totu┼či, mi-am dat seama c─â dac─â am repeta acea experien┼ú─â ar ├«nsemna un cost mult prea mare pentru noi to┼úi. De aceea am spus c─â vom face orice ca s─â nu mai ├«nchidem economia. ┼×i, p├ón─â la urm─â, dumneavoastr─â a┼úi r─âspuns foarte bine la m─âsurile pe care le-am luat, iar ast─âzi Rom├ónia este ┼úara care are cele mai rapide reveniri ale economiei dup─â un asemenea ┼čoc, din Uniunea European─â, cu estim─âri de cre┼čtere economic─â care au fost ├«mbun─ât─â┼úite ├«n timpul acestui an. Am ├«nceput cu 4% ┼či am ajuns la o estimare de peste 7%, cu un deficit ├«n sc─âdere, cu venituri mai mari la buget ┼či cu o rat─â a ┼čomajului ├«n sc─âdereÔÇŁ, a mai declarat C├«┼úu, potrivit Agerpres.

survivor2 png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
iumor jpg
cub tania budi png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cehia carantina jpeg
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg