Focar de pestă porcină în Sibiu. Peste 50 de animale au fost ucise de medicii veterinari


    Focar de pestă porcină africană într-o localitate din SibiuSursă foto: Arhivă Click!
Focar de pestă porcină africană într-o localitate din SibiuSursă foto: Arhivă Click!

Un focar de pestă porcină africană a fost depistat într-o localitate din judeţul Sibiu, iar 50 de animale au fost ucise sub supraveghere veterinară pentru a se evita riscul de răspândire.

Prefectura Sibiu a transmis printr-un comunicat de presă, că pe data de 6 octombrie a fost descoperit un focar de pestă porcină africană în localitatea Daia, comuna Roşia.

În urma acestei situaţii, vineri, a avut loc şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu. “În cadrul şedinţei s-a prezentat planul de măsuri aferent focarului şi de asemenea a fost adoptată decizia privind Programul de măsuri pentru combaterea focarelor de Pestă Porcină Africană”, se arată în comunicat. Autoritățile au stabilit care sunt zonele de protecție și cele de supraveghere. 

Localităţile  aflate în zona de protecţie sunt: Daia, Daia Nouă, Nou şi Rosia. Prefectura Sibiu a menţionat că localităţile aflate în zona de supraveghere sunt: Hamba, Şura Mare, Sibiu, Bungard, Caşolţ, Cornăţel, Nucet, Vurpăr, Şelimbăr, Mohu, Bradu şi Săcădate.

De asemenea un număr de 50 suine din exploataţie au fost ucise sub supraveghere veterinară oficială, astfel încât să se evite riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane, informează News.ro.

foto1 fratiiB jpg
FotoJet jpg
cub ioana nastase png
cub paula seling png
lia bugnar anghel damian theo rose foto CANCAN (2) jpg
cub bianca dragusanu png
infidelitate 0 jpeg
FotoJet (4) jpg
image
image
image
image
image
image
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg
FotoJet (4) jpg
CTP