Fostul club de tenis al Capitalei, refăcut cu 3,5 milioane de euro

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Renaşte din propria cenuşă. Fostul club de tenis „Doherty", demolat de Ceauşescu, va fi reconstruit în Parcul Operei, graţie unei investiţii de 3,5 milioane de euro a Federaţiei Române de Tenis. Toţi copiii vor avea acces gratuit, fiindcă federaţia vrea să găsească noi talente de talia lui Năstase şi a lui Ţiriac.

La aproape o sută de ani de la prima atestare, clubul de tenis Doherty, situat în Parcul Operei, va fi reconstruit pe acelaşi amplasament. Proiectul, pentru care Federaţia Română de Tenis a primit girul Municipalităţii, prevede reconstrucţia bazei sportive pentru a deveni o rampă de lansare în sportul mare pentru tinerii din Capitală.

Investiţia se ridică la 15 milioane de lei (3,5 milioane de euro). Anunţul demarării lucrărilor a stârnit însă şi reacţii de adversitate din partea organizaţiilor nonguvernamentale, nemulţumite că 16.000 de metri pătraţi de spaţiu verde vor fi rupţi din parcul din sectorul 1.

„Este o decizie aberantă să defrişezi 1,6 hectare de parc pentru a construi un tenis club, după ce ai concesionat vizavi 10 hectare de spaţiu public unui investitor privat pentru a constui un mall. De asemenea, e o măsură abuzivă să defrişezi o zonă din parc când nu s-a aprobat şi pus în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal pentru acest proiect care schimbă destinaţia de parc", a declarat Nicuşor Dan, liderul asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul", citat de hotnews.ro.

Terenul pe care se ridică clubul de tenis a fost igienizat şi defrişat, însă, conform reprezentanţilor Municipalităţii, aici nu creştea decât vegetaţie spontană, neîngrijită. Parcela, lăsată de izbelişte ani de-a rândul, e deţinută de Ministerul Tineretului şi Sportului, care a cedat-o federaţiei vreme de 49 de ani pentru folosinţă gratuită. Conform edililor, beneficiarii deţin toate avizele şi autorizaţiile necesare demarării proiectului. Acesta ar trebui să fie finalizat în cel mult doi ani. Baza sportivă Doherty a fost înfiinţată la mijlocul anilor '20, în urma unui act de donaţie al fraţilor Laurence şi Reginald Doherty, doi tenismeni britanici celebri la începutul secolului XX.

Ce va cuprinde baza sportivă

Noul club va avea circa 13 terenuri de tenis, o tribună cu 800 de locuri, un restaurant, vestiare şi o sală de fit­ness. Tot aici va funcţiona un imobil cu destinaţia de hotel, cu 23 de camere, pentru cazarea sportivilor. Clubul de tenis va avea şi o piaţetă, care va avea rol de spaţiu de recreere pentru toţi cei care vin aici. De asemenea, tot mobilierul stradal va fi înlocuit cu elemente din materiale ecologice.

«Bine că scăpăm de gunoaie»

Laurenţiu Pilos, 35 de ani: Aici era o pădurice plină de gunoaie şi maidanezi. Mă bucur că se construieşte ceva util locuitorilor oraşului. Scăpăm de mizeria de aici.

Rozica Drugaş, 64 de ani: În parcul ăsta sunt locuri de joacă doar pentru cei mici. E bine că se face ceva şi pentru copiii mai mari. E suficient spaţiu verde aici.

Vasile Vasiliu, 75 de ani: Dacă au autorizaţie de construire nu mă deranjează această iniţiativă. Cândva aici era o bază sportivă, dar a fost desfiinţată. Locul a fost lăsat de izbelişte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net