Fostul Principe Nicolae, în continuare ignorat de membrii familiei regale: „Nu am nevoie de un titlu să fiu reprezentant al României”

image
Fostul Principe Nicolae, despre relațiile tensionate pe care încă le are cu membrii Casei Regale a RomânieiFoto: Facebook

Ziua de 1 august 2015 a însemnat pentru Nicolae momentul în care bunicul său, Regele Mihai I, a decis retragerea titlului de „principe” a nepotului său și excluderea din succesiunea la Coroana României.

După moartea Regelui, neînțelegerile între membrii Casei Regale a României s-au adâncit și mai tare, iar la ani buni de la evenimentul anterior menționat Nicolae susține că reprezentanţii familiei regale refuză orice comunicare cu el, chiar dacă el este deschis la dialog.

Oficial, motivul excluderii lui Nicolae nu a fost unul clar. S-a presupus multă vreme că în spatele deciziei de „exil” a stat relația fostului Principe cu o tânără pe care el a lăsat-o însărcinată.

Fostul Principe Nicolae a povestit, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV când a fost ultima oară când l-a văzut pe Regele Mihai, bunicul său.

Când și-a văzut Nicolae al României ultima oară bunicul

„În septembrie 2015 a fost ultima dată, pentru ziua bunicii mele, şi am stat două zile cu ei în Elveţia. Am discutat anumite lucruri. Nu mi-a reproşat nimic. M-a întrebat de mai multe ori cum merg proiectele în România, cum e România, ce mai am în plan în România şi bineînţeles despre condusul avioanelor. Sunt pasiuni pe care le-am avut în comun”, a afirmat fostul Principe.

De asemenea, acesta a vorbit și despre procesul câştigat cu Casa Regală a României, care l-a acuzat că a intrat prin efracţie în casa din Elveţia a Regelui Mihai, în ultima perioadă a vieţii sale.  

„Nu înţeleg de ce au făcut acest demers. Pur şi simplu m-am dus acolo pentru că am înţeles că bunicul a fost în ultimele zile de viaţă. În 2017. Şi am vrut să vorbesc cu el, să îl văd pentru ultima dată, dacă ar fi fost cazul. Adică, el să fie în ultimele zile de viaţă. Aşa a fost şi nu am reuşit, a fost a şaptea încercare. (..)

Nu m-au lăsat să intru în casă chiar dacă m-am dus în pace fără niciun demers cum am fost acuzat şi da, până la urmă, adevărul întotdeauna iese la iveală”, a povestit Nicolae. 

Fostul Principe Nicolae susține că familia regală refuză comunicarea cu el

Întrebat dacă mai are vreun dialog cu Casa Regală a României, el a răspuns: „Nu, refuză orice fel de comunicare. Sunt deschis la dialog şi întind mâna. De exemplu, acum o să trimit o felicitare de Crăciun, am scris scrisori, am făcut demersuri şi o să fac în continuare până la urmă e familie indiferent ce a făcut sau ce eu am făcut sau ce a făcut oricine, familia trebuie să fie unită şi trebuie să mergem împreună în viitor cu orice proiect indiferent de părerea unora. Trebuie să fim împreună şi aşa trebuie să rămână”.

„Nu mă interesează titlul”

Fostul Principe susține că nu își vrea titlul înapoi. „Nu am nevoie de un titlu să fac demersuri să fiu reprezentant al României. Nu mă interesează titlul, nu mă interesează banii, dar ce mă interesează este binele ţării, binele comunităţii şi prin proiectele mele încerc să fac o schimbare cât de mică sau cât de mare este, este un pas care pot să strâng tineretul în jurul meu şi să facem lucruri frumoase împreună”, a afirmat Nicolae, care a explicat și de ce Principesei Margareta nu îi spune şi „Majestatea Sa: „Deoarece nu a avut acceptarea Bisericii şi a Parlamentului.”

image
Fostul Principe Nicolae, alături de Regele Mihai IFoto: Arhivă personală

Nicholas Medforth-Mills este fiul Principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills. Este născut, pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. A primit titlul de Principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Motivul exilului Principelui Nicolae

Exclus din linia dinastică a Casei Regale Principele Nicolae a fost dezmoştenit şi alungat din ţară în august 2015. Nepotul Regelui Mihai, al treilea în ordinea de succesiune, după bunicul lui şi Principesa Margareta, a fost exclus din linia dinastică a Casei Regale şi i s-a retras titlul monarhic acordat în 2010.

Motivele acestei decizii nu au fost făcute publice, dar surse din cadrul Casei Regale au făcut dezvăluiri privind excluderea lui Nicolae. Motivul ar fi de fapt relaţia pe care ar fi avut-o Nicolae cu una dintre colaboratoarele lui din România, Nicoleta Cîrjan, femeia care i-a dăruit principelui o fetiță, în anul 2016, pe care acesta o recunoaște, după ce a fost făcut și testul de paternitate. Fostul Principe este căsătorit în prezent cu Alina Binder, alături de care are un copil, tot o fetiță.

cub ion țiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
cub gigi becali png
Aur Romania, tenis de masa jpg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg