Fostul senator Cătălin Voicu, internat de urgenţă la Floreasca. El trebuia să se prezinte la ultimul termen al procesului

22 aprilie 2013
article img
Cătălin Voicu a ajuns după gratii pe 30 martie, fiind acuzat, printre altele, de trafic de influenţă

În loc să ajungă în faţa magistraţilor, pentru un ultim termen în procesul în care este judecat sub acuzaţia de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri,  fostul senator Cătălin Voicu s-a internat de urgenţă la Spitalul Floreasca.

Judecătorii de la Înalta Curte voiau să-l audieze luni pe Voicu, însă el nu s-a prezentat, anunţă rtv.net. Avocaţii săi spun că fostului senator i s-a făcut rău luni dimineaţă şi a trebuit să meargă la spital pentru primirea îngrijirilor medicale.

De altfel, la termenele precedente, Voicu a avut de fiecare dată probleme medicale şi chiar a fost luat cu ambulanţa din sala de judecată.

În 1 iunie 2012, Cătălin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la două pedepse pentru trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de un an şi două luni de închisoare.

Voicu ar urma să execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecătorii au scăzut perioada în care a stat în arest preventiv, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.