Fostului Principe Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de Regele Mihai

simeon stalpnicul png
Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal alături de sicriul bunicului săuFoto: arhivă personală

Pe 16 decembrie, zeci de mii de oameni și-au luat rămas bun de la ultimul suveran al României. Case regale din întreaga lume și zeci de mii de români, deopotrivă, l-au condus pe Regele Mihai pe ultimul drum. Deși a fost pe lista invitaților la ceremonie, Prințului Nicolae nu i s-a permis să urce în Trenul Regal, alături de sicriul bunicului său.

Sâmbătă, 16 decembrie, în jurul orei 14.35, sicriul cu trupul neînsuflețit al Maiestății Sale a fost dus de militarii Brigăzii 30 Gardă în Gara Băneasa, unde a fost îmbarcat în Trenul Regal, care i-au transportat și pe membrii familiei regale la Curtea de Argeș.

Surse apropiate fostului Principe Nicolae, însă, au declarat că acesta nu a avut voie să se urce alături de ceilalți membri ai Casei Regale de România: „Voi merge pe lângă tren”, le-ar fi spus Nicolae apropiaților, conform Știrea Zilei.

Conflictul dintre Prințul Nicolae și restul membrilor familiei regale a început imediat după ce i-a fost retras titlul de principe, în 2015, fiind exclus din linia de succesiune. Când Regele Mihai se afla pe patul de suferință, bolnav, cu puțin timp înainte să moară, Prințului Nicolae nu i s-a permis să meargă să-și vadă bunicul și a fost acuzat că a încercat să pătrundă cu forța în reședința Maiestății Sale din Elveția. Atunci când a murit Regele Mihai, Nicolae a declarat că indiferent dacă ar fi fost sau nu invitat la înmormântare, ar fi participat oricum, fie că ar fi stat alături de zecile de mii de români care l-au condus pe ultimul drum pe rege.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub arsinel fii png
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
un convoi care transportă echipament pentru forțele nucleare ale Rusiei. Foto: Captură video Twitter/ rybar_en
Ligia Deca  INQUAM Photos George Calin jpg
image
image
image
image
Regele Charles cu ochii in lacrimi la funeraliile reginei Elisabeta  Foto Gettyimages jpg
FotoJet jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa
alexandru tomescu cabana caraiman 1 jpg
Athos Salome jpg