FOTO Coadă la vaccin. Cât timp platforma nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost scrise pe foaie

18 ianuarie 2021
article img
Imagini de luni, 18 ianuarie, vaccinare faza a-II-a, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din BucureștiInquam Photos / Octav Ganea

Zeci de persoane s-au adunat, luni dimineaţă, la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, stând la rând pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În perioada în care platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost notate pe hârtie, pentru a fi introduse în sistem mai târziu.

Potrivit Digi 24, la Institutul "Marius Nasta" multe persoane au venit chiar cu o jumătate de oră înainte de începerea programului de vaccinare, la ora 8.00. Dozele de vaccin au fost aduse însă cu întârziere, iar unii oameni s-au declarat nemulţumiţi.

article img
Unii oameni au venit chiar cu o jumătate de oră înainte de începerea programului de vaccinareInquam Photos / Octav Ganea

De asemenea, la aceeaşi oră au fost programate mai multe persoane, însă managerul Institutului, Beatrice Mahler, i-a asigurat pe cei care aşteptau că vor fi vaccinaţi cu toţii, rugându-i să aibă răbdare.

article img
Inquam Photos / Octav Ganea

În timpul în care platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost notate pe hârtie, urmând a fi introduse în sistem ulterior.

"Vom introduce datele chiar dacă vom sta şi peste program. Important este ca persoana care vine la vaccinare să beneficieze de anamneza corectă, de vaccin şi supraveghere", a explicat Mahler. O situaţie similară a fost înregistrată şi la centrul de vaccinare de la Spitalul "Alexandru Obregia", a relatat Digi 24.

Citește și:

Bolnavii cronici care s-au tratat la privat nu se pot înscrie pentru vaccinul anti-COVID-19. Cum explică CNAS

VIDEO Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID-19 la Spitalul Militar Central "Dr. Carol Davila"

Noi centre de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare. Mesajul medicului Valeriu Gheorghiță

Adrian Streinu Cercel: "Masca va fi obligatorie categoric până în 2022"

Vaccinurile anti Covid-19 pe bază de ARn modifică sau nu ADN-ul? Ultimul anunț al Ministerului Sănătății