FOTO Îţi cad casele în cap când stai la terasă! Pericole la tot pasul în Centrul Vechi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai frecventat colţ de Bucureşti, despre care se spune că are un aer aparte, e, de fapt, poate cel mai periculos loc din oraş. În episodul de azi vă spunem ce nu văd turiştii români şi străini când vin aici să-şi cheltuiască mare parte din banii alocaţi vacanţei.

Nu e nevoie de un cutremur devastator pentru ca cel mai căutat loc de petrecere din Capitală să se transforme într-un morman de moloz. E suficient să laşi de izbelişte casele şubrede din Centrul Vechi ca să provoci o catastrofă. Am fost aproape de una chiar săptămâna trecută, când un imobil din secolul al XIX-lea s-a prăbuşit pe strada Blănari. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub dărâmături, dar riscul ca acest incident să se repete este iminent.

Când treci prin Pasajul Francez te poţi trezi oricând cu o bucată de tencuială în cap

simeon stalpnicul png

Zeci de clădiri părăginite mai fac azi umbră pământului pentru că în ultimii ani n-am avut nici un seism de 5 grade (slavă Domnului!) ori că n-a bătut vântul mai tare. În cele mai multe dintre aceste case funcţionează azi cafenele, cluburi şi terase, care au fost realizate fără o justă şi prealabilă consolidare. Balcoanele stau să cadă, subsolurile sunt îmbibate cu apă, iar faţadele îţi provoacă repulsie faţă de acest loc care îţi vinde himere la adăpostul întunericului, căci ziua nu prea calcă nimeni pe aici.

Acest balcon care stă să cadă se află chiar deasupra unei terase de pe strada Smârdan

simeon stalpnicul png

Când aud că Centrul Vechi e polul distracţiei pentru străini, mă gândesc la suporterii spanioli care au invadat buricul târgului anul trecut, la finala Europa League. Ei n-au văzut nici în ce calcă, nici balcoanele care stau să le cadă în cap. Le-a plăcut berea. Acum, primarul Sorin Oprescu vrea să înainteze Guvernului o cerere pentru exproprierea imobilelor neîntreţinute de proprietarii lor.

Un imobil de pe strada Gabroveni este o ameninţare pentru oricine se răcoreşte la terasă

simeon stalpnicul png

Oamenii vor fi alungaţi din centru, cu ceva bani de cheltuit în buzunare ce-i drept, iar casele şubrede vor fi refăcute. Atunci, poate că Centrul Vechi va deveni un loc mai sigur şi pentru noi, şi pentru străinii care, nu ştiu prin ce minune, aleg să-şi facă aici concediul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net