Fraudă de un milion de lei cu tichete de vacanță

Polițiștii din Mureș au făcut miercuri dimineața 24 de percheziții domiciliare în Mureș și au pus în aplicare 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune cu tichete de vacanță.

image

Potrivit primelor date, reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat în mod fictiv că au oferit servicii de cazare și masă unor persoane fizice care aduceau vouchere de vacanță. Le plăteau oamenilor pentru ele, în numerar, 60% din valoarea lor, ulterior le decontau integral, prin operatorii autorizați, precizează Digi24. Prejudiciul estimat până în acest moment se ridică la aproximativ un milion de lei. 9 persoane sunt duse la audieri.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pun în executare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, precum și 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri, în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune. Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, informează IGPR.

Suspendate în 2021, voucherele de vacanță sunt reintroduse în 2022 și au o valoare de 1.450 de lei per salariat. Ca o noutate, din acest an, tichetele se vor emite doar pe suport electronic. Cei care mai au vouchere nefolosite, emise în 2019, pot să le folosească până la finalul lunii iunie 2022, precizează avocatnet.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Istvan Kovacs Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Ozempic jpg
costel constantin a murit jpg
celulita jpg
front bloc jpg
12017640 525980050886004 8476851395779044594 o jpg
drugtest rezultat pozitiv   foto ipj olt jpeg
1 numerologie jpg jpeg
tren cfr gara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net