Fraudă de un milion de lei cu tichete de vacanță

Polițiștii din Mureș au făcut miercuri dimineața 24 de percheziții domiciliare în Mureș și au pus în aplicare 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune cu tichete de vacanță.

image

Potrivit primelor date, reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat în mod fictiv că au oferit servicii de cazare și masă unor persoane fizice care aduceau vouchere de vacanță. Le plăteau oamenilor pentru ele, în numerar, 60% din valoarea lor, ulterior le decontau integral, prin operatorii autorizați, precizează Digi24. Prejudiciul estimat până în acest moment se ridică la aproximativ un milion de lei. 9 persoane sunt duse la audieri.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș pun în executare 24 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Mureș, precum și 44 de ordonanțe de ridicare de înscrisuri, în 13 județe și în municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciune. Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora. Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați”, informează IGPR.

Suspendate în 2021, voucherele de vacanță sunt reintroduse în 2022 și au o valoare de 1.450 de lei per salariat. Ca o noutate, din acest an, tichetele se vor emite doar pe suport electronic. Cei care mai au vouchere nefolosite, emise în 2019, pot să le folosească până la finalul lunii iunie 2022, precizează avocatnet.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net