Fraudă uriașă făcută în SUA de un român cu cecuri furate de la biserici. Cât a delapidat suspectul

Ultima actualizare:

    Românul va ispăși pedeapsa într-o închisoare federală din statul MarylandFoto: digi24.ro/Getty Images
Românul va ispăși pedeapsa într-o închisoare federală din statul MarylandFoto: digi24.ro/Getty Images

Românii au ajuns să fure și cecuri destinate bisericilor. Nu s-a întâmplat în România ci la mii de kilometri depărtare de țară, în SUA. Un cetățean român a recunoscut la un tribunal federal din statul Maryland că a furat cecuri de la biserici, le-a depus în conturi bancare deschise în mod fraudulos, apoi a retras fondurile furate.

Marian Unguru, în vârstă de 36 de ani, din Baltimore, Maryland, a pledat săptămâna trecută vinovat de conspirație federală de fraudă bancară și fraudă electronică. Potrivit stiridiaspora.ro, Unguru a recunoscut că ajutat de mai mulți complici, toți români au primit aproximativ 1.115.571,68 de dolari din 2.654 de cecuri furate. 

Cum au acționat românii care au furat cecuri de la biserici în SUA

Potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției semnat de Marian Unguru, în perioada iunie 2018 - ianuarie 2021, românul şi complicii săi au furat cecuri din corespondența de intrare și de ieșire a bisericilor și a altor instituții religioase, apoi au depus cecurile furate în conturile bancare deschise în mod fraudulos. Suspectul a recunoscut că el și membrii grupării sale au folosit documente de identitate străine, atât cu numele lor adevărate, cât și cu altele fictive, pentru a deschide conturi bancare la instituțiile financiare ale victimelor. Aceştia au negociat apoi în mod fraudulos cecurile furate prin depunerea lor în conturile bancare ale victimelor, adesea prin intermediul unor tranzacții la bancomate, apoi au efectuat retrageri de numerar de la bancomate și cumpărături cu ajutorul cardurilor de debit asociate cu conturile bancare. Unguru a recunoscut că a depus personal cel puțin 90 de cecuri furate, în valoare totală de cel puțin 35 662,79 dolari, și a retras cel puțin 22 200 dolari din conturile care au primit cecurile. Ca parte a acordului de recunoaștere a vinovăției, Unguru a fost de acord să plătească restituirea întregii sume a pierderilor victimelor și să renunțe la 14.100 dolari în numerar confiscat în timpul unei percheziții la domiciliul său.

Ce pedeapsă va primit românul care a furat cecuri oferite ca ajutoare bisericilor

Capul rețelei care se ocupa cu furtul de cecuri de la biserici și încasarea banilor depuși pe ordinele de plată, românul Unguru riscă o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare federală pentru conspirație în vederea comiterii de fraude bancare și fraudă electronică. În acest caz, sentința efectivă va fi mult mai blândă pentru că suspectul a colaborat și a fost de acord să restituite prejudiciul. Potrivit sursei citate, un judecător de la o instanță districtuală federală va stabili sentința pe 28 iulie 2021

Citiți și

Hoții români spaima Europei! Poliția a arestat două grupări de infractori care furau mașini agricole, aparate GPS, băuturi de lux și icre negre

Cum păcălesc infractorii români șoferii de pe autostrăzile din Germania. Metodele ”leii vechi” și “cerșetorii de combustibil”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Povestea bărbatului care a vândut Turnul Eiffel de două ori   cel mai mare escroc al Americii jpeg
femeie bani jpg
sofer jpg
constantin brâncuși picasso jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
sfantul dumitru traditii si obiceiuri webp
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net