Funeriu, atac la adresa lui Drago╚Ö Bucur: ÔÇ×Are acela┼či discern─âm├ónt ca ┼×o┼čoac─âÔÇŁ. Cum motiveaz─â declara╚Ťiile

image
Daniel FuneriuFoto: Facebook

Actorul Drago╚Ö Bucur a intrat ├«n sfera criticilor dup─â mai multe declara╚Ťii controversate publicate pe conturile sale de socializare, printre care ╚Öi dorin╚Ťa sa de a nu se vaccina ╚Öi a nu purta masc─â de protec╚Ťie.

Drago┼č Bucur a fost criticat de c─âtre fostul ministru al Educa┼úiei, Daniel Funeriu, care a povestit c─â ├«n urm─â cu 5 ani actorul era avocatul  ideii de ÔÇ×homeschooling (retragerea copiilor din ╚Öcoli ╚Öi educarea lor acas─â, de c─âtre p─ârin╚Ťi sau profesori ale╚Öi special ├«n aces sens), sus┼úin├ónd c─â ÔÇ×┼čcoala obsolet─âÔÇŁ distruge frumuse┼úea interioar─â a feti┼úei sale.

Astfel, Funeriu l-a comparat pe Bucur cu fosta senatoare AUR Diana ╚śo╚Öoac─â. Fostul ministru a fost ╚Öi el, la r├óndul s─âu, atacat de c─âtre internau╚Ťii care sus╚Ťin punctul de vedere al lui Drago╚Ö Bucur.

ÔÇ×├Äntreg Facebook-ul a fost ┼čocat de afirma┼úia unui artist c─â ÔÇŁnu va purta masc─â ┼či nici nu se va vaccinaÔÇŁ. Acum cinci ani, acela┼či artist, era avocatul num─ârul 1 al homeschooling-ului. Oripilat c─â feti┼úa sa face matematic─â, citire ┼či alte asemenea materii ├«n ┼čcoala noastr─â obsolet─â (demodat─â, ├«nvechit─â - n. red.), speriat c─â ┼čcoala risc─â s─â-i distrug─â copilului ÔÇ×frumuse┼úea interioar─âÔÇŁ, a anun┼úat c─â ÔÇ×va merge pe calea saÔÇŁ ┼či va face homeschooling.

Adic─â ├«┼či de┼čcolarizeaz─â copilul ┼či se ocup─â el, ├«mpreun─â cu so┼úia, de educa┼úia feti┼úei. A fost, atunci, o ├«ntreag─â isterie, pe logica ÔÇ×las─â c─â ┼čtim noi c├ót de stresant ┼či prost e sistemul, ┼čtiu eu, ca p─ârinte, ce e mai bine pentru copilul meu, s─â nu se bage statul s─â ├«mi spun─â mie ce s─â fac cu copilul meuÔÇŁ.

Am luat pozi┼úie ferm─â, explic├ónd c─â eu sunt cel care s-a opus introducerii ├«n lege a posibilit─â┼úii homeschooling-ului. Din dou─â motive esen┼úiale: primul pentru c─â este neconstitu┼úional ┼či al doilea pentru c─â este ÔÇ×o opera┼úie pe creierul copiilor no┼čtri pentru care nu suntem preg─âti┼úiÔÇŁ. Am fost atacat cu o rar─â violen┼ú─âÔÇŁ, precizeaz─â Funeriu pe pagina sa de socializare.  

├Än sprijinul afirma┼úiei sale, fostul ministru a invocat ÔÇ×dou─â realit─â┼úi vizibileÔÇŁ: 1) pandemia ne-a for┼úat pe to┼úi la ÔÇ×homeschoolingÔÇŁ. Nu are rost s─â o lungesc aici, rezultatele le vede┼úi  cu to┼úii.

├Äntreaga planet─â se chinuie s─â-i ajute pe copii s─â recupereze, tulbur─ârile psihice ale copiilor (┼či p─ârin┼úilor) cresc alarmant, ├«n situa┼úia ├«n care, totu┼či, mul┼úi p─ârin┼úi lucreaz─â de acas─â. Imagina┼úi-v─â homeschooling cu p─ârin┼úi mai pu┼úin disponibili ca ├«n pandemie...  

2) Artistul care a ├«nceput aceast─â nebunie cu homeschoolingul este acela┼či care declara, zilele astea, c─â ÔÇ×nu poart─â masc─â ┼či nu se vaccineaz─âÔÇŁ. Un om care d─â dovad─â de acela┼či discern─âm├ónt ca ┼×o┼čoac─â. Desigur, pute┼úi decide singuri dac─â e bine pentru copilul dumneavoastr─â s─â urma┼úi sfaturile unui asemenea omÔÇŁ, a scris Funeriu.

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
image png
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
FotoJet jpg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg