Gabriela Eminovici, șefa Secției de Cardiologie de la Sibiu, ucisă de virusul SARS-CoV-2

Ultima actualizare:

    Medicul Gabriela Eminovici se bucura de simpatia colegilor şi a pacienţilorFoto: turnulsfatului.ro
Medicul Gabriela Eminovici se bucura de simpatia colegilor şi a pacienţilorFoto: turnulsfatului.ro

O nouă dramă în rândul oamenilor în halate albe! Gabriela Eminovici, medicul şef al Secţiei Cardiologie I de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu, s-a prăpădit săptămâna trecută din cauza noului coronavirus. Aflată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, doctoriţa în vârstă de 55 de ani nu era vaccinată şi a făcut o formă agresivă a bolii.

„Dragi prieteni, cu mare tristeţe vă anunţăm că doamna doctor Gabriela Eminovici, medicul şef al Secţiei Clinice Cardiologie I, a pierdut, din păcate, lupta cu virusul SARS – CoV – 2. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace! S-a stins din viaţă un cardiolog de excepţie, cu o pregătire deosebită şi cu o reală vocaţie, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârşit”, a comunicat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu.

„Din nefericire, deşi mai avea multe de oferit, atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal, viaţa şi cariera doamnei doctor Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede. Pandemia COVID - 19 mai face o victimă în rândul personalului medical, care  este supus permanent riscurilor”, au mai transmis oficialii SCJU, care fac apel la vaccinare. „Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări şi a cazurilor grave, prin vaccinare”. De altfel, pe reţelele sociale s-a comentat faptul că reputatul cardiolog nu se număra printre cadrele medicale imunizate anti – COVID – 19. Informaţia a fost confirmată oficial chiar de Florin Neag, managerul Spitalului Judeţean, arată adevarul.ro.


    Secţiile de Terapie Intensivă continuă să fie aglomerate din cauza cazurilor graveFoto: profimedia
Secţiile de Terapie Intensivă continuă să fie aglomerate din cauza cazurilor graveFoto: profimedia

Şefa de la Cardiologie 1 – Sibiu fusese internată pe 20 aprilie. Iniţial, a ajuns la Boli Infecţioase şi se declara recunoscătoare colegilor săi pentru implicare. Apoi, când starea de sănătate s-a agravat, a fost transferată la Anestezie şi Terapie Intensivă Modular COVID - 19, din cadrul Spitalului Judeţean din Sibiu. Între timp, familia medicului cardiolog a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru un transfer la un spital din Germania, solicitare care n-a fost aprobată, pe motiv că proceduri similare pot fi oferite şi în spitalele din România. Cu plămânii grav afectaţi, doctoriţa a fost transportată miercuri la Oradea, pentru a beneficia de terapia ECMO („plămân artificial”). Acest dispozitiv poate substitui activitatea plămânilor în cazurile grave, scrie turnulsfatului.ro.

Rudele n-au abandonat şi au apelat la ajutorul comunităţii. De miercuri, 28 aprilie, pe reţelele sociale a fost demarată o amplă campanie pentru strângerea a aproximativ 40.000 de euro – costuri care reprezentau transportul asigurat de echipa germană, cu echipamentele necesare. „Dacă nici medicii nu au încredere în sistemul de sănătate din România, e groasă!”, a comentat unul dintre internauţi pe reţelele sociale.

Joi, sora doctoriţei a anunţat că suma necesară pentru transferul cu un avion medical privat a fost strânsă şi că se aşteaptă veşti pentru a fi transportată în afara graniţelor ţării.  Din păcate, medicul cardiolog s-a stins joi seară.

Click! spune

În afara activităţii la Spitalul Judeţean, medicul cardiolog Gabriela Eminovici era şi cadru didactic la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu. Extrem de apreciată atât de colegi, cât şi de toţi cei care i-au fost pacienţi, doctoriţa era căsătorită şi avea doi copii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
schitul ostrov
crima braila stomatolog jpg
Aer conditionat FOTO Shutterstock jpg
elvetia romanca1 jpg
Autoritățile australiene au scos utilajele de deszăpezire la treabă. FOTO captură The Guardian
leeds jpg
simonopetra 4766384 1280 jpg
rapita 111 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net