Gabriela Firea, ministru propus la Familie, respinge interzicerea avortului: "Voi milita ca femeile să dispună de propriul corp"

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea, ministrul propus la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a primit miercuri aviz favorabilfoto: Facebook
Gabriela Firea, ministrul propus la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a primit miercuri aviz favorabilfoto: Facebook

Gabriela Firea, singura femeie din cabinetul Ciucă, va conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse și are printre obiective creșterea natalității. Gabriela Firea a primit miercuri aviz favorabil, a prezentat programul de guvernare și a vorbit punctual despre avorturi, educția sexuală în școli sau violența domestică. Avortul la cerere era legal în România din 1957. Interzis de Nicolae Ceausescu în 1966, el a fost din nou legalizat imediat după Revoluție.

Ministrul propus la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a primit miercuri aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu 38 de voturi pentru, 18 abţineri şi 4 împotrivă. Aceasta a prezentat programul de guvernare şi măsurile pe care noul minister le va lua, afirmând că militează pentru dreptul femeilor de a decide pentru propriul corp. Despre educaţia sexuală în școli a subliniat că trebuie făcută de specialişti, la anumite vârste şi numai cu acordul familiei. Gabriela Firea a declarat în cadrul audierii, că un minister al Familiei nu este o noutate, ci există şi în alte ţări precum Germania, Polonia Italia, Finlanda, anunță News.ro.

Măsuri anunțate de Ministerul Familiei

Firea a prezentat o parte din măsurile care vor fi implementate prin programul de guvernare, şi a amintit că alocaţiile vor creşte, pentru copiii până în 2 ani, de la 427 la 600 de lei, în timp ce, pentru copiii între 2 şi 18 ani, creşterea va fi de da 214 lei, la 243 de lei.

Ea a mai spus că noul guvern îşi propune amenajarea de creşe în incinta clădirilor cu birouri, deductabilitate pentru familiile cu mai mulți copii, implementarea programului Şcoală după şcoală, susţinerea financiară a familiilor pentru tablete, laptopuri pentru şcoala online, credite personale pentru tinerii familişti, sprijinirea bunicilor sau a fraţilor mai mari care sunt şomeri să aibă indemnizaţii, dacă ajută la creşterea nepoţilor sau a fraţilor, granturi pentru construcţia de locuinţe noi, program de finanțare pentru achiziția unor autoturisme familiale (de 7 persoane/locuri).

Despre interzicerea avorturilor și educația sexuală în școli

Despre subiectul interzicerii avorturilor, Gabriela Firea a spus că ”întotdeauna va milita pentru drepturile femeilor, ca ele să decidă pentru propria viaţă şi propriul corp. ”Voi milita să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul. Sunt pentru libertatea de alergere pentru fiecare. Nu este o noutate şi nu contravine cu dorinţa mea şi a multora de a creşte natalitatea în România. Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, a spus senatoarea. În privinţa unui alt subiect, educaţia sexuală în şcoli, Firea a spus că susţine cu tărie ca toţi copiii să beneficieze de educaţie sanitară chiar să cuprindă  şi noţiuni legate de sexualitate, dar acest tip de informaţii să fie predate de persoane specializate, medici, specialişti, şi cu acordul familiei. ”Aşa cum s-a discutat despre acordul părinţilor pentru educaţia religioasă, eu nu cred că un părinte poate fi împotrivă. Este esenţial la ce vârstă se realizează această educaţie, să găsim cele mai bune soluţii pentru a avea cât mai puţine mame minore, fără a afecta la nivel emoţional copilăria”, a mai afirmat Firea.

Citește și:

10 modificări pe care le vrea Ministerul de Interne la Codul Rutier. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

Programul de guvernare PSD-PNL-UDMR. Pensii și alocații mai mari. Cu cât va crește punctul de pensie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
Masa de Paște (foto: Shutterstock)
mall shutterstock jpg
autospeciala politie jpg
steag spania jpg
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net