Gabriela Firea va cere firmelor de salubritate să spele mai des străzile

Ultima actualizare:

    Primarul Capitalei, Gabriela Firea spune că ministrul Mediului, Costel Alexe a fost încântat de programul Oxigen
Primarul Capitalei, Gabriela Firea spune că ministrul Mediului, Costel Alexe a fost încântat de programul Oxigen

Primarul General, Gabriela Firea și ministrul Mediului, Costel Alexe s-au întâlnit luni la Comitetul național anti-poluare și au stabilit primele măsuri în scandalul poluării din București. Gabriela Firea a anunțat că străzile vor fi spălate mai des iar poluarea din trafic va fi redusă prin programul Oxigen.

"Ne-am propus să fim mult mai drastici în ceea ce priveşte companiile de salubrizare din Capitală, care au contracte cu primăriile de sector. Este necesară o eficientizare a operaţiunilor de spălare a străzilor! Şi acum se spală străzile, dar nu suficient!”, a recunoscut Gabriela Firea. Acuzată de faptul că nu a făcut nimic pentru reducerea riscului de poluare în București, Gabriela Firea a dat vina pe guvern.” Programul Integrat de Calitate a Aerului prevede o serie de măsuri concrete, care trebuie puse în aplicare de Primăria Capitalei, dar şi de către autorităţi centrale precum Ministerul Transporturilor prin CNAIR - cum ar fi finalizarea staţiei de metrou Drumul Taberei şi demararea lucrărilor la magistrala M6 – linia de metrou 1 Mai – Aeroportul Otopeni, precum şi dinamizarea lucrărilor la Centură ocolitoare a Capitalei. Am subliniat, de asemenea, în cadrul întâlnirii faptul că am dori ca ministerul de resort să facă investiţii la 3 din cele 4 CET-uri din Capitală pentru care, din nefericire, nu au mai fost alocate resurse financiare şi care, în prezent, constituie o sursă importantă de poluare", a acuzat luni, într-un comunicat de presă, Gabriela Firea, după întâlnirea cu ministrul Mediului. Edilul-șef al Capitalei a anunțat că poluarea generată de trafic în București va scădea foarte mult după aplicarea proiectului OXIGEN, prin care se elimina, practic din circulaţie autoturismele poluante, non-euro, Euro1, Euro 2 şi Euro  3.

Citiți și

Limitele de poluare au fost depășite în București. Cât de periculos este aerul pentru sănătate

Vinieta pentru București. Mașinile Diesel interzise, iar cele cu Euro 4 și Euro 5, taxate

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net