Gala Bute, din nou la judecată. Patru martori noi vor fi audiați

simeon stalpnicul png
Lucian Bute a câștigat lupta cu Jean Paul Mendy

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție vor audia luni patru noi martori în dosarul „Gala Bute”, în care Elena Udrea și Rudel Obreja au fost trimiși în judecată. Magistrații vor cere socoteală în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii pentru organizarea meciului susținut la București de pugilistul Lucian Butea în compania lui Jean Paul Mendy.

Patru martori-cheie au fost chemați azi la Curtea Supremă pentru a oferi explicații în legătură cu modul de organizare al galei de box de la București din 9 iulie 2011. Magistrații încearcă să afle cum au fost cheltuiți banii alocați meciului pe care Lucian Bute l-a disputat în fața francezului Jean Paul Mendy. La precedentul termen, în 19 octombrie, fostul pugilist Leonard Doroftei a fost adus la audieri, însă nu a fost de prea mare folos judecătorilor.

Fostul pugilist a declarat că nu a fost implicat în organizarea acestui meci, în urma căruia Lucian Bute s-a impus prin KO în runda a patra. În urma acestui meci, Lucian Bute și-a păstrat centura de campion mondial.

În dosarul „Gala Bute”, care a ajuns la Instanța Supremă în aprilie 2015, au fost deja trimiși în judecată ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului de atunci, Elena Udrea, ministrul Economiei de la acea dată, Ion Ariton, și președintele Federației Române de Box în exercițiu, Rudel Obreja. Acuzațiile sunt grave și se referă la luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru organizarea galei de box au fost cheltuite 2,1 milioane de euro din bugetul Ministerului Dezvoltării și dni bugetul a zece societăți de stat din subordinea Ministerului Economiei.

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
foto 1 bec economic jpg
20 jpg
svante paabo nobel medicina 2022
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg