Gardienii din pușcării fac grevă, pe 10 august


    Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunță prtest pe 10 augustFOTO: adevarul.ro
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunță prtest pe 10 augustFOTO: adevarul.ro

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că în 10 august angajaţii vor intra în grevă japoneză. majoritatea sindicatelor au notificat conducerile penitenciarelor că refuză să facă ore suplimentare.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că în 10 august angajaţii vor intra în grevă japoneză, iar majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a face ore suplimentare, scrie news.ro. Acestea au depus sesizări împotriva ordinelor şi dispoziţiilor ilegale în materia plăţii orelor suplimentare şi a împuternicirilor, acţinea urmând să fie finalizată la 10 august.

Luni, 6 august, începând cu ora 10.00, sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor participă la sediul Ministerului Justiţiei la o nouă rundă de discuţii  pe tema problemelor din penitenciare, împreună cu reprezentanţi ai Ministerului şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

”Din nefericire, rezultatul precedentelor discuţii cu ministrul Tudorel Toader şi reprezentanţii acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a determinat declanşarea acţiunilor de protest, care vor continua până la rezolvarea problemelor sesizate şi până la demiterea actualului ministru al Justiţiei", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, citați de news.ro.

Pe lista de revendicări a angajaţilor din penitenciare sunt incluse: condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante,  eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor şi  plata integrală a orelor suplimentare curente.

Sindicaliştii spun că în continuare sunt peste un milion de ore suplimentare restante neplătite, iar ministrul justiţiei s-a angajat acum şase luni că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ţinut de cuvânt. De asemenea, angajaţii din penitenciare cer reluarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de 1 an permisă de lege. ”Chiar directorul general al ANP Marian Dobrică este ilegal imputernicit de 3 luni”, afirmă sindicaliştii, citați de news.ro.

Gardienii din penitenciare fac grevă

Conform calendarului acţiunilor de protest anunţate de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în 10 august angajaţii din penitenciare organizează grevă japoneză, în 19 august organizează grevă prin exces de zel la accesul în penitenciare şi în derularea altor activităţi care, deşi nu afectează drepturile deţinuţilor, pot duce la blocarea penitenciarelor, în perioada 27 august - 27 septembrie vor fi pichetate sediile penitenciarelor de către 50 - 100 de angajaţi în uniformă.

De asemenea, în perioada 1 - 10 septembrie este prevăzută depunerea unor acţiuni în instanţă şi plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre, iar în 3 octombrie este programat un miting în uniformă la Ministerul Justitiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu marş de protest între cele două instituţii. Sindicatele spun că începând cu octombrie, angajaţii vor refuza să intre în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a misiunilor, scrie news.ro.

Horoscop dragoste webp
FotoJet (2) jpg
foto1 copii crisanB jpg
Anca Dinicu  jpg
harry si meghan jpg
andreea antonescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
Razvan Popescu slab jpg
Florica Boboi Chefi la cutite Foto Antena 1 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg