Geamanduri în formă de cruce pe litoral! Mesajul înfiorător inscripționat pentru turiști

Ultima actualizare:

SMURD a recurs la o soluție extremă, pe litoralul românesc, pentru a transmite un avertisment turiștilor cu privire la pericolul de înec. Anul acesta, toți operatorii de plaje sunt obligați, ca pe lângă geamandurile clasice, să monteze și aceste geamanduri macabre. 

Geamanduri în formă de cruce pe litoral! Mesajul înfiorător inscripționat pentru turiști
Geamanduri în formă de cruce pe litoral! Mesajul înfiorător inscripționat pentru turiști

Geamandurile roșii sub formă de cruce vor fi amplasate lângă geamandurile clasice portocalii. Un alt detaliu, cel puțin înfiorător, în ceea ce privește geamandurile sub formă de cruce este mesajul inscripționat pe ele.

Citește și: Primul caz de înec din această vară pe litoral. Ce se știe despre tragedie

,,Pericol de înec după acest punct. 30 de oameni au murit anul trecut după ce au depăşit geamandurile. Întoarce-te acum!“, scrie pe geamandurile în formă de cruce, potrivit Adevarul.ro
Această măsură atipică a Fundației SMURD a fost gândită, astfel încât, să împiedice cazurile de înec care sunt  frecvente în sezonul estival și care sunt cauzate, în mare parte, de faptul că turiștii se avântă mult prea departe de mal. La acest moment, geamandurile sub formă de cruce se găsesc pe plajele din Vama Veche și Eforie, urmând a fi amplasate și în celelalte stațiuni. 

Citește și: VIDEO Momentul în care un bărbat salvează de la înec doi copii, la Jupiter. Salvamarul, îmbrățișat și aplaudat de turiști

Cât au costat geamandurile în formă de cruce

Geamandurile în formă de cruce au fost achiziționate prin intermediul Fundației SMURD, înființate de secretarul de stat MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. În acest proiect s-au investit 2,499.3675 lei cu TVA. 

Unii dintre turiștii care au pierit înecați pe litoralul românesc au încercat să înoate în larg, după ce consumaseră cantități de alcool. De asememea, marinarii susțin că Marea Neagră este periculoasă datorită curenților de adâncime, foarte puternici, care sunt activi chiar și atunci când apa este liniștită. 

Primul caz de înec, din acest sezon

Recent, a avut loc și primul caz de înec pe litoral, în stațiunea Costinești, unde trupul neînuflețit al unui adolescent de 16 ani a fost găsit plutind pe mare. Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța au fost chemați de urgență la fața locului , însă, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru tânăr și s-a declarat decesul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net