Georgică Cornu arestat preventiv 24 de ore
Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reținut, marţi seară, pentru 24 de ore, pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în urma perchezițiilor care au avut loc în dosarul cu un prejudiciu de nouă milioane de euro, în acelaşi caz fiind reţinuţi alţi 14 suspecţi.
Procurori din cadrul Tribunalului Mehedinți au emis ordonanță de reținere pe numele omului de afaceri Georgică Cornu, acesta urmând să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Mehedinți cu propunerea de arestare preventivă. Tot în urma audierilor care continuă la ora transmiterii acestei ştiri, au fost reținute alte 14 persoane, administratori sau împuterniciți ai unor societăți comerciale, ridicați de către anchetatori în urma celor 61 de percheziții desfășurate, marți dimineață, în București și alte zece județe.
Georgică Cornu a fost adus, marţi, la audieri, la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi, el fiind ridicat de la locuinţa sa din Timişoara. Întrebat ce implicare are în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, omul de afaceri a răspuns că nu are nicio implicare.
Primarul oraşului Baia de Aramă, Rafael Dunărinţu (PSD), a fost vizat, în ianuarie 2015, de mai multe percheziții făcute de procurorii DNA, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene, el fiind suspectat că ar fi obţinut ilegal sume importante de bani din subvenţii agricole acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Dunărinţu se află la al doilea mandat de primar al oraşului Baia de Aramă, ambele obţinute din partea PDL. După alegerile locale din 2012, Dunărinţu a trecut la PSD, fiind cunoscut drept un apropiat al fostului preşedinte al PSD Mehedinţi Adrian Duicu, care se află în arest la domiciliu într-un dosar de corupţie.
Conform sursei citate, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.