Ger de crapă pietrele! La Miercurea Ciuc au fost minus 8 grade Celsius

Ultima actualizare:

    Cei din Miercurea Ciuc au avut nevoie de haine groase în această dimineață
Cei din Miercurea Ciuc au avut nevoie de haine groase în această dimineață

Suntem în prima lună de toamnă, dar e frig de crapă pietrele! În această dimineață, au fost temperaturi negative, iar la Miercurea Ciuc a fost ger. Oamenii au ieșit din casă când termometrele arătau minus 8 grade Celsius.

E iarnă în plină toamnă! Un val de aer polar a acoperit întrega Europă. Obișnuiți cu temperaturile de vară, luni, 24 septembrie, au fost 30 de grade, am tremurat din toți rărunchii. Mai ales cei care nu și-au scos de la naftalină puloverele, gecile și ghetele.

În această dimineață, la ora 7.00, cei din Miercurea Ciuc au avut parte de brumă și minus 8 grade Celsius. ”Este cea mai scăzută temperatură înregistrată joi în întreaga ţară”, a precizat meteorologul Udo Reckerth.

Şi la celelalte staţii din Harghita s-au înregistrat valori negative. La Topliţa şi Joseni au fost minus 5 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 3 grade, iar la staţia meteo Bucin - minus 2 grade.

Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977.

Cum va fi vremea în weekend

Vremea se va menţine răcoroasă și în următoarele zile, mai ales dimineaţa şi noaptea. Mâine, temperaturile maxime se vor situa între 18 şi 25 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

În Capitală, vremea se va încălzi ușor, cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperatura maximă va fi de 23...24 de grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

Sâmbătă, în jumătatea de nord a teritoriului valorile termice vor fi mai coborâte faţă de ziua precedentă şi se vor situa sub mediile multianuale, înnorările vor fi accentuate şi pe arii relativ extinse va ploua, izolat mai însemnat cantitativ.

În restul regiunilor, vremea va fi apropiată de normalul perioadei din punct de vedere termic, cerul va fi variabil, cu înnorări în special seara şi noaptea, când pe spaţii mici va ploua.

În Carpaţii Orientali, la altitudini mari, noaptea precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în Bărăgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10...11 grade în nordul ţãrii şi 23...24 de grade în sud, iar cele minime se vor încadra între 4 şi 14 grade, uşor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

În București, vremea va fi apropiată de normalul perioadei. Cerul va fi variabil ziua, cu înnorări mai ales seara şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar valoarea maximă va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimã de 10...11 grade.

De săptămâna viitoare vin ploile

Duminică, temperaturile vor scădea în toată ţara, astfel încât se vor situa sub mediile multianuale. Maximele termice vor fi cuprinse între 14 şi 20 de grade, iar minimele, în general, între 2 şi 11 grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte şi în regiunile sudice, unde pe spaţii mici va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în regiunile estice şi sud-estice.

De săptămâna viitoare, temperaturile vor crește din nou și ne așpetăm la ploi.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată la munte şi în regiunile sudice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net