Gest emoţionant pentru supravieţuitorii accidentului în care au murit Adrian Iovan şi Aurelia Ion

17 august 2014
article img
Aurelia Iovan şi Adrian Iovan

Cei cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţii Apuseni şi moţii care au ajuns primii la epavă au devenit, duminică, cetăţeni de onoare ai comunei Horea din județul Alba.

Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în satul Mătișești, în cadrul Târgului Lemnarilor din Apuseni, în prezența a aproximativ 500 de persoane, între care și localnici care au participat la căutarea avionului medical prăbușit în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, scrie Mediafax.

Astfel, le-au fost acordate titlurile de cetăţean de onoare medicilor Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru și Sorin Ianceu, precum şi copilotului Răzvan Petrescu, dar și celor trei moți care au ajuns primii la epava avionului prăbușit - Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif şi Argentin Todea.

De asemenea, studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan au fost declarați post-mortem cetățeni de onoare ai comunei Horea.

La ceremonia de la Mătișești au participat doar trei dintre supraviețuitorii accidentului, respectiv medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu, ceilalţi doi medici, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, fiind plecaţi din ţară.

"Cred că pentru celelalte titluri acordate medicilor Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru vom merge să le înmânăm noi, o delegaţie din Horea. Titlurile acordate post-mortem pentru Aura Ion şi Adrian Iovan le vom înmâna familiilor acestora", a spus secretarul comunei Horea, Corneliu Olar.

article img
Medicul Radu Zamfir a fos invitat la Adevărul Live în data de 6 februarie 2014.Foto: Eduard Enea/Adevărul

Sâmbătă, medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu au urcat pentru prima dată de la accident, împreună cu cei trei salvatori ai lor și cu localnici din comuna Horea care au participat la căutarea epavei avionului, în pelerinaj pe Dâmbul Bumbului, locul unde a avut loc tragedia aviatică.

La locul accidentului, pe Dâmbul Bumbului, participanţii la pelerinaj au depus coroane de flori şi au aprins lumânări, rugându-se pentru sufletul celor decedaţi în accident - studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan. La locul tragediei a urcat şi o fanfară de tineri din judeţul Neamţ, care au intonat, printre altele, şi imnul naţional.

Ulterior, medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu au participat, alături de rudele cu care au venit în comuna Horea, la o masă organizată de moţi.