Gest nobil al jandarmilor din Arad. Au venit să le dea amendă, dar până la urmă le-au cumpărat aragaz şi alimente

Ultima actualizare:

    Oamenii în uniformă le duc periodic alimente celor trei membri ai familiei necăjiteFoto: Jandarmeria Arad
Oamenii în uniformă le duc periodic alimente celor trei membri ai familiei necăjiteFoto: Jandarmeria Arad

Câtă grijă! Chemaţi la o intervenţie, jandarmii arădeni au descoperit o familie cu probleme, îngenuncheată de sărăcie. Impresionaţi, ei au strâns bani şi le-au plătit oamenilor datoriile, le-au cumpărat butelie, aragaz şi alimente.

Au fost solicitaţi să intervină într-un parc din Arad, cu câteva luni în urmă, întrucât un copil ar fi fost răpit! Când au ajuns acolo, jandarmii au descoperit că nu era vorba despre o răpire, ci despre o ceartă în familie: un tată încerca să-şi convingă fiul să meargă acasă. Jandarmii au aflat astfel povestea unui bărbat care îşi creşte singur copiii, o fată de 13 ani şi un băiat de 11 ani, într-o sărăcie lucie. „La dispeceratul unităţii, pe apelul unic de urgenţă 112, a fost sesizat faptul că, într-un parc din municipiu, un bărbat de aproximativ 45 ani încearcă să răpească un copil. Ajunşi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au identificat copilul în cauză, dar bărbatul dispăruse”, explică colonelul Sorin Axenti, inspector-şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad. “În urma verificărilor, au constatat că situaţia este alta. De fapt bărbatul reclamat este părintele copilului, iar acesta a venit după el în parc să-l ducă acasă, fiind o oră destul de înaintată, copilul refuzând şi manifestându-se prin strigăte. Câţiva adolescenţi care se aflau în apropiere au văzut activitatea şi au sunat la 112“, mai spune colonelul.

Tatăl lucrează cu ziua ca să le pună ceva pe masă copiilor

Jandarmii l-au luat pe băiat, au găsit-o şi pe sora acestuia, care se afla în parc, şi i-au dus pe amândoi la domiciliul lor. Acolo l-au întâlnit şi pe părintele copiilor, fiind hotărâţi să-l sancţioneze pentru lăsarea puştilor nesupravegheaţi.„Am aflat că tatăl îi creşte singur de patru ani, de când a divorţat, şi nu mai ştie nimic despre mama copiilor”, povesteşte Cristian Năstase, unul dintre jandarmi. “Am observat că trăiesc în condiţii sărăcăcioase, fără curent, fără gaz, fără apă caldă, dar cu toate acestea părintele şi-a dedicat tot timpul copiilor şi a încercat să lucreze cu ziua pentru a avea ce le pune ceva pe masă, fără a se gândi vreo clipă să-i abandoneze. Am cerut ajutorul colegilor şi al prietenilor, ca să-i putem ajuta. Primul lucru a fost plata datoriilor la Enel şi racordarea la curent. De asemenea, cu ajutorul unei societăţi comerciale (n.r. - un cabinet medical), factura la curent le este plătită regulat. Lunar, familia a beneficiat de bunuri alimentare şi nealimentare, achiziţionate de noi. Din februarie facem acest lucru“, adaugă Năstase.

Frigider, aragaz, butelie, boiler


    Tatăl are acum posibilitatea să le gătească puştilorFoto: Jandarmeria Arad
Tatăl are acum posibilitatea să le gătească puştilorFoto: Jandarmeria Arad

Mai mult, jandarmii au adus pentru familia de pe strada Eminescu un frigider, o butelie de aragaz şi urmează să instaleze un boiler pentru apă caldă. Tot jandarmii vor achita datoriile la furnizorul de gaz, având în vedere că se apropie rece. De asemenea, s-au şi interesat de situaţia şcolară a celor doi copii, aflând că fata învaţă foarte bine, iar acum urmează să intre în clasa a VIII-a. Jandarmii promit că vor avea grijă ca ambii copii sa aibă tot ce le este necesar la şcoală.

Vezi galerie foto pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg