Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România

borcean jpeg
Dr. Gheorghe Borcean FOTO: arhivă Click!

Gheorghe Borcean este noul preşedinte al Colegiului Medicilor din România relatează corespondentul Mediafax. Noul lider a fost ales la conducerea organizaţiei profesionale după ce vechiul președinte, Vasile Astărăstoae a demisionat

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR) s-a întrunit, vineri, în şedinţă pentru alegerea noului preşedinte al CMR, după ce profesorul dr. Vasile Astărăstoaie şi-a înaintat demisia din această funcţie.

În urma votului, doctorul Gheorghe Borcean, care ocupa funcţia de vicepreşedinte al CMR, a fost ales în funcţia de preşedinte, fiind înregistrat un singur vot "împotrivă".

De asemenea, după alegerea lui Gheorghe Borcean la conducerea CMR, în locul vacant de vicepreşedinte a fost ales profesorul dr. Micea Cinteză, care în trecut a avut şi el un mandat de preşedinte al organizaţiei profesionale. Din Biroul Executiv al CMR mai fac parte vicepreşedinţii Constantin Cârstea şi Călin Bumbuluț, precum şi secretarul general Viorel Rădulescu.

La sfârşitul lunii martie, Vasile Astărăstoae și-a dat demisia din funcția de preşedinte al CMR, funcţie pe care o ocupa din 2007, el motivând că a luat decizia ca urmare a sentinţei Judecătoriei Iaşi, care l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese. Decizia, luată în 27 martie, nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Procurorii îl acuză pe Astărăstoae că s-ar fi angajat pe sine însuşi în proiectul european "Standarde europene pentru programe post-doctorale competitive de formare în domeniul managementului, cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale", câştigat şi implementat în 2010 de Institutul de Medicină Legală din Iaşi, al cărui director era atunci.

În februarie 2015, Astărăstoae a anunţat că demisionează din funcţia de rector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

Astărăstoae a spus că nu şi-a depus demisia anul trecut pentru că oricum în acest an erau alegeri la UMF Iaşi şi că urma să fie ales un nou rector. Interimatul la conducerea UMF Iaşi este asigurat de Dragoş Pieptu, unul dintre prorectorii instituţiei

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet jpg
Alec Baldwin are acum opt copii jpg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Alexandra Starr. SURSA FOTO: Instagram
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
mahsa amini protest par taiat berlin 23 septembrie epa efe
image png
image
image
image
image
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg
Melissa Jenkins Johanson a încercat să scape de pedeapsă dând vina pe câinele ei jpg
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat jpg
transfagarasan 2819625 1920 jpg