Ghiță ciobanul, la DNA. A depus plângere penală

Ultima actualizare:

    Ciobanul Ghiță a devenit cunoscut după ce a dus reclamele la telefonia mobilă la stână (Foto: Facebook)
Ciobanul Ghiță a devenit cunoscut după ce a dus reclamele la telefonia mobilă la stână (Foto: Facebook)

Cel mai cunoscut cioban din România, Gheorghe Dănulețiu, a depus azi o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în care reclamă fraude în alocarea de fonduri europene unor ferme de animale. Ghiță ciobanul acuză autoritățile române de favorizarea unor fermieri care au ca obiect de activitate producția de carne.

Ciobanul Ghiță a venit la DNA însoțit de alți doi fermieri nemulțumiți de modul în care statul român a atribuit banii europeni destinați dezvoltării producției de carne. Ei îi acuză pe reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că au acordat preferenţial fonduri nerambursabile unor fermieri aleși pe sprânceană, informează Mediafax.

Reclamanții s-au ferit să dea nume, însă au spus că au depus la DNA documente şi dovezi care să le susţină afirmaţiile.

„Am venit să vedem poate aici ne găsim dreptatea, că peste tot pe unde am umblat, au fost multe vorbe şi mai puţine fapte. Este vorba despre cărţile de rase, despre berbecii care se vând şi multe alte lucruri. Este vorba despre bani europeni care ajung la unii dintre fermierii din România. Era un grup restrâns. Nu ştim câţi, suntem nişte oameni ca şi ceilalţi, suntem fermieri şi doar am venit să ne cerem drepturile”, a afirmat ciobanul Ghiţă vineri, în faţa sediului DNA.

Fermierii s-au adresat și ministrului agriculturii, Petre Daea, cu un memoriu, primind asigurări de la acesta că va verifica situația.

„Am semnat o petiţie în care am menţinut o fraudă în care Ministerul Agriculturii, legat de ANSVSA au făcut-o cu privire la programul minimis pentru berbecii de reprodus, de rasă şi originalitate pe teritoriul României. Au fost bani care s-au dat fără a fi controlaţi cum trebuie şi de cine trebuie. Sunt sume foarte mari, milioane de euro, fonduri europene venite pentru producţia de carne pentru fermieri. Aceşti bani nu au fost daţi în scopul acesta, ci în alte scopuri, beneficiind alte persoane”, a declarat Dan Petrescu, un fermier din județul Argeș.

Ciobanul Ghiță a devenit extrem de popular în mediul online după ce a fost cooptat de o importantă companie de telefonie mobilă în campaniile de promovare a serviciilor sale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net