«Goana» după rechizite. Uite cât cheltuim pentru începutul de an şcolar!

image
Luni începe noul an şcolar

Este greu de calculat suma de bani pe care o vor cheltui părinţii pentru rechizite în acest început de an şcolar. Şi asta pentru că fiecare şcoală are propriile sale cerinţe. Aşa că ne vom referi strict la lucrurile esenţiale. Iată ce preţuri au în marile magazine ghiozdanele, penarele, caietele şi instrumentele pentru scris şi colorat!

Magazinele s-au pregătit cu standuri special amenajate unde vei găsi tot ce ai nevoie în materie de rechizite. Carrefour, Cora şi Auchan îţi oferă mii de produse: caiete, instrumente de scris, de colorat şi pictat, acuarele, tempera, pensule, vocabular, blocuri de desen... nu mai vorbim despre penare şi ghiozdane. Începutul de an şcolar e un eveniment pentru care magazinele s-au pregătit din timp, iar acum printre rafturi e o adevărată nebunie. Se calcă în picioare, laolaltă mămici, tătici, bunici şi copii de toate vârstele. 

Nu poţi face un calcul exact al sumei de bani pe care un părinte o va cheltui în acest început de an, însă poţi estima. Aşa că reporterii Click! au dat o raită prin magazine şi uite ce preţuri au văzut la raft! Ca să-ţi faci o idee şi să ştii cam cu câţi bani să pleci la cumpărături. 

image
Luni începe noul an şcolar

De departe, ghiozdanele sunt cele mai scumpe lucruri de care copilul tău are nevoie. Preţurile încep de la 50-60 de lei pentru modele mici şi simple, dar cresc şi până la 150 de lei sau chiar mai mult. Vorbim despre modele ergonomice, cu multe compartimente, cu buzunare interioare şi exterioare, cu partea din spate întărită, cu cureluşe moi şi comode. Dacă ai un copil care abia acum intră în clasa 0 sau în clasa întâi, ghiozdanul nu ar trebui să fie unul foarte mare. De exemplu, în Carrefour am văzut un model de dimensiuni medii, la 55 de lei. Tot în Carrefour vei găsi şi modele mai scumpe, la fel în Cora sau Auchan. 

Nici penarele nu sunt foarte ieftine, deşi găseşti un model simplu la Auchan, la doar 2,40 lei. În general, preţurile pornesc de la 3-5 lei şi ajung şi până la 30-35 de lei. Sunt penare de la cele mai simple, cu un singur buzunar, până la cele cu multe compartimente. 

Copilul va avea nevoie de multe caiete. Caiete dictando, caiete de matematică, cele pentru geografie şi biologie, caiete de muzică, poate un vocabular, dar şi blocuri de desen. Preţurile sunt foarte diferite şi depind de firma producătoare, de mărime şi de calitate. Cele mai ieftine pornesc de la 2-3 lei, iar cele mai scumpe pot ajunge şi până la 14-15 lei. 

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
Tragedie Indonezia, EPA jpg
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
marilyn monroe
tren cersetori pitesti foto primaria pitesti jpg
Stalp curent electricitate energie electrica FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png