Google Bucureşti, amendat cu 10.000 de lei pentru „Catedrala Prostirii Neamului”

Ultima actualizare:

    La începutul lunii mai, Catedrala Mântuirii Neamului apărea pe Google Maps cu numele Catedrala Prostirii Neamuluifoto: captură
La începutul lunii mai, Catedrala Mântuirii Neamului apărea pe Google Maps cu numele Catedrala Prostirii Neamuluifoto: captură

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, să amendeze cu 10.000 de lei Google Bucureşti pentru că nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

CNCD susţine că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

„Se recomandă ca, în viitor, Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, a mai transmis Consiliul.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

Citește și:

Catedrala Mântuirii Neamului, batjocorită pe Google Maps: „Catedrala Prostirii Neamului”. Cum a fost posibil

Internauții pot modifica datele din aplicația virtuală

Modificarea datelor din aplicația virtuală este la îndemâna internauților, care probabil au vrut să facă o glumă. Nu toți românii au „gustat-o”. „Cum e posibil așa ceva?”, „Ce mizerie” sau „Am crezut că este o glumă proastă până când am intrat să verific” sunt doar câteva dintre comentariile care au apărut în mediul virtual, din partea românilor revoltați de jignire.

Cel care a făcut descoperirea a fost deputatul PNL Daniel Gheorghe, anunță Mediafax. Acesta a comentat dur situația, considerând-o o ofensă adusă comunității ortodoxe. „Când vă spun că noul anti-crestinism totalitar este un pericol real si direct vă luati de mine! Cineva a intervenit în cel mai stupid mod posibil pe harta google cu un mesaj ofensator la adresa întregii comunități ortodoxe românești. Este primul pas în violența simbolică la care Biserica Neamului Românesc este tot mai expusă de către noii extremiști!”, a scris acesta.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net