«Goşoaşă», specialist la papanaşi şi la voie bună, la Vitantis Shopping Center
Bucureştenii care au trecut ieri prin Vitantis Shopping Center au avut o surpriză plăcută. Bucătarul-şef de la Click! Poftă bună! a gătit pentru ei alături de Constantin Zamfirescu, alias “Gogoaşă” din sitcomul “Trăsniţii”. Rezultatul? Nişte papanaşi absolut delicioşi!
Are mult umor şi talent actoricesc şi ne demonstrează asta în fiecare zi când îl vedem în "Trăsniţii". Ceea ce nu ştiam, însă, este faptul că "Gogoaşă" este foarte talentat şi în bucătărie, mai ales la dulciuri. Ieri, a fost invitatul Marianei Robescu, de la Click! Poftă bună!, şi împreună au făcut papanaşi cu sos de miere şi scorţişoară. O nebunie!
Apoi, "Gogoaşă" le-a arătat copiilor cum se fac figurinele din pastă de zahăr, preparată chiar de el.
"Îmi place să gătesc, însă, soţia mea e specialista în bucătărie. Eu mă ocup de preparatele specifice Crăciunului: cârnaţi, leber, tobă, piftie, salată Boeuf", ne-a spus Constantin Zamfirescu.
Am aflat şi că "Gogoaşă" se pricepe foarte bine la ornat torturi şi a făcut chiar o afacere din această pasiune. "Împreună cu soţia mea, Gabriela Cara, preparăm torturi deosebite. Soţia se ocupă de pregătirea tortului propriu-zis, iar eu de ornarea acestuia", ne-a mărturisit "Gogoaşă".
“Gogoaşă” le-a arătat copiilor cum se modelează din pastă de zahăr decoraţiunile de Crăciun
Astăzi, Mariana Robescu va găti, la Vitantis Shopping Center, alături de prezentatoarea TV Bianca Ioniţă. Dacă te hotărăşti să vii în mall, află că poţi câştiga unul din cele două premii puse la bătaie de Click! Poftă bună!: un storcător de fructe şi un cuptor cu microunde. Detalii despre cum poţi ajunge la locul faptei şi bunei dispoziţii pe http://www.vitantis.ro/cum-ajungi/.
Ingrediente aluat: 500 g brânză de vaci bine scursă, 2-3 ouă, 2 pliculeţe zahăr vanilat, coajă rasă de lămâie, 300-400 g făină, 1 praf de sare, 1 pliculeţ praf de copt, ulei pentru prăjit.
Ingrediente sos: 4 linguri miere, 200 ml apă, 3 linguri zahăr, 2-3 cuişoare, 1 linguriţă scorţişoară măcinată.
Preparare: Se sfărâmă brânza, se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi ouăle bătute separat. Se mixează bine, apoi se adaugă treptat făina cu praful de copt.
Se lasă 20 de minute la loc cald, apoi se ia cu lingura din aluat şi se prăjesc papanaşii. Separat, într-o crăticioară emailată, se fierbe zahărul cu apa şi cuişoarele, până se leagă. Se pune vasul deoparte, se lasă să se răcorească puţin, se adaugă mierea şi se amestecă până se omogenizează. Se toarnă siropul peste papanaşii calzi, se pudrează cu scorţişoară şi se servesc. Poftă bună!