Grevă la Aeroportul „Henri Coandă”. Cum te poate afecta

Ultima actualizare:

    Pasagerii trebuie să aibă mai multă răbdare pe Henri Coandă azi
Pasagerii trebuie să aibă mai multă răbdare pe Henri Coandă azi

Grevă de avertisment pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de lângă București. Circa 500 de angajați ai firmei care asigură curățenia, încărcarea și descărcarea bagajelor, vor întrerupe lucrul în intervalul orar 13.00-15.00. Serviciile vor fi asigurate doar de o mână de salariați, astfel încât pasagerii care au ghinionul să se afle în aeroport în acest interval vor aștepta mai mult până la îmbarcare.

Cei aproape 500 de angajați ai firmei GlobeGround România, care se ocupă de treburile administrative pe aeroportul din Otopeni, vor venituri mai mari și condiții mai bune de muncă. Ei vor întrerupe lucrul între orele 13.00 și 15.00, în semn de protest față de cum sunt tratați de angajator. Liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, spune că un încărcător de bagaje are un venit lunar net de 1.170 de lei, conform news.ro. Potrivit acestuia, salariile sunt la același nivel la care erau în 2009, în ciuda faptului că sarcinile de muncă s-au dublat. „Ne chemau şi de la ora 2-3 dimineaţa, iar pentru plata transportului ne-au oferit 80 de lei brut lunar, mult prea puţin”, spune sindicalistul. Salariații care nu lucrează între orele 13.00 şi 15.00 vor protesta în parcarea aeroportului, iar ceilalţi vor rămâne la locurile de muncă, dar vor întrerupe lucrul.

Situația provoacă neplăceri pasagerilor și companiilor aeriene, prinse la mijloc într-un conflict de muncă extern. Cele mai multe companii aeriene și-au anunțat încă de ieri pasagerii să vină mai devreme la aeroport, întrucât procedurile de îmbarcare vor dura ceva mai mult, ca urmare a numărului extrem de scăzut de oameni care să preia bagaje și să manevreze autovehiculele în vederea pregătirii decolărilor.

Compania TAROM își anunță pasagerii în legătură cu acest eveniment pe mai multe canale de comunicare. „Pentru a preîntampina disconfortul generat de această acțiune, compania a luat măsurile necesare pentru operarea, conform planului de zbor, a curselor programate în intervalul 13.00-15.00 și pentru a evita eventualele întârzieri. Aceste informații au fost transmise către Call Center-ul TAROM pentru informarea pasagerilor și se regăsesc atât pe pagina de Facebook a companiei, cât și pe site-ul TAROM, accesând acest link.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net