Grindeanu, explicație după incendiul de la trenul de călători din Bihor: „De 25 de ani nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă"

Un tren de călători cu două vagoane care circula pe ruta Arad - Oradea a luat foc, vineri dimineață, la intrarea în stația Oradea Vest. Toți călătorii și personalul feroviar au fost evacuați. Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a avut și o reacție, subliniind că România nu poate pretinde condiții europene în ceea ce privește transportul feroviar, deoarece nu s-a achiziționat niciun tren nou în ultimii 25 de ani.

Trenul, care face legătura între Arad şi Oradea, a luat foc Foto: Facebook
Trenul, care face legătura între Arad şi Oradea, a luat foc Foto: Facebook

Care a fost cauza incendiului 

Pompierii din Oradea au reuşit să stabilească care a fost cauza incendiului, fiind vorba de un scurt-circuit la instalaţia electrică a automotorului. Autorităţile au identificat cu greu problema, având în vedere că din tren a rămas doar un morman de fiare carbonizate, scrie Observatornews.ro.

Trenul, care face legătura între Arad şi Oradea, a luat foc la puțin după 06:25 dimineața, cu 4 km înainte de a ajunge în gara Oradea. Cei 20 de pasageri, dar şi angajaţii CFR au reuşit să se autoevacueze. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Temperaturile au fost atât de ridicate încât pe şine au rămas urme de metal topit, iar circulaţia în zona a fost afectată timp de câteva ore. 

Locomotiva care a luat foc, în Bihor Foto: Facebook
Locomotiva care a luat foc, în Bihor Foto: Facebook

Din ce an era fabricat automotorul 

Automotorul a fost fabricat înainte de al Doilea Război Mondial, mai exact în 1937, la Uzinele Malaxa de lângă Bucureşti şi încă mai sunt în circulaţie, la noi în ţară, câteva exemplare, deşi locul lor ar trebui să fie la muzeu. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a referit la incendiul izbucnit, vineri, la un tren de călători din Bihor afirmând că în ultimii 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură de tren. 161 de trenuri noi se află în procedură de achiziţie.

E o problemă pe care nu o avem noi că ţară în ultimul an sau în ultimii doi ani. De peste 25 de ani în România nu s-a cumpărat nicio garnitură nouă. 161 de garnituri sunt în achiziţie, primele vor veni în această toamnă. Nu poţi să ai pretenţii de condiţii europene când timp de peste 25 de ani nu s-a cumpărat niciun tren nou. Toate aceste achiziţii se fac în perioada următoare, urmând că derularea contractelor să se desfăşoare pentru cele 161 de trenuri noi”, a declarat Sorin Grindeanu, la Timişoara, după ce a fost întrebat cum comentează izbucnirea unui incendiu la un tren de călători din Bihor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net