Groapa Văcăreşti - noua «Deltă» a Capitalei

Ultima actualizare:

    Groapa Văcăreşti
Groapa Văcăreşti

Duminica, de la 18.30, emisiunea de reportaj "Din interior" de la Digi24, va dezvălui povestea unui loc senzaţional: o delta in adevaratul sens al cuvantului situata la numai un sfert de ora de centrul Bucurestiului.

Reporterul Monica Tănase va spune povestea unui colţ de Paradis care a răsărit ca prin minune, din gunoaie şi betoane.Groapa Văcăreşti era plină până nu demult de gunoaie, al aurolacilor şi al oamenilor fără căpătâi. De curând ,însă, zoologii, fotografii şi observatorii amatori au constatat ca în obscura vale abandonată s-a dezvoltat un ecosistem uimitor.

Cormorani, pescăruşi, lebede, raţe sălbatice, şerpi de apă, tritoni, vulpi şi bizami sunt doar câteva dintre speciile care trăiesc şi prospera în groapa Văcăreştilor.

Groapa Vacareşti a devenit o oază de linişte şi sălbaticie de care puţină lume ştie. Doar câţiva oameni fără adapost şi-au încropit barăci şi îşi duc zilele în paradis, aidoma lipovenilor din adevarata Delta. Câţiva pescari îşi omoară timpul între pâlcurile de stuf. Vacarmul oraşului, betoanele nu au puterea să contamineze viaţa sălbatică.

simeon stalpnicul png

Raiul are aproape 200 de hectare şi se află la 15 minute de Centrul Capitalei. Groapa Văcăreşti, aşa cum arată acum, este rezultatul unui plan de amenajări început de Ceauşescu în anii 70. Alimentată de izvoare nesecate de apă, cu o vegetaţie diversă şi vieţuitoare care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil, Groapa Văcăreşti a fost botezată Delta Bucureştilor, un loc unic de o frumusete rară.

Va oferim, în exclusivitate, un material semnat Monica Tanase,duminică, de la 18.30, la "Din Interior", emisiune prezentată de Laurenţiu Rădulescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net