Guccifer, cel mai tare hacker român, se plânge de după gratii

Ultima actualizare:

    Hackerul român spune că închisoarea e grea, în comparație cu meseria sa (foto: Cristian Movilă/New York Times)
Hackerul român spune că închisoarea e grea, în comparație cu meseria sa (foto: Cristian Movilă/New York Times)

Hackerul român care a speriat mai multe personalități de peste Ocean, celebrul Guccifer, se plânge, de după gratii, că a primit prea mulți ani de închisoare. Jurnaliștii publicației New York Times au realizat un interviu cu cel care a spart conturile de e-mail ale lui George W. Bush, Collin Powell și ale unor membri ai familiei Rockefeller, închis pentru 7 ani în penitenciarul Arad.

Marcel-Lehel Lazăr, poreclit Guccifer, le-a spus jurnaliștilor americani că închisoarea e mai grea decât meseria sa de hacker. La pregătirea pe care o are, Guccifer poate sparge contul de e-mail al oricărui pământean. S-au convins personalități celebre de peste Ocean, cum sunt George W. Bush, Collin Powell și unii membri ai familiei Rockefeller, dar și șeful SRI, George Maior, și el victimă a atacurilor lui Guccifer. Hackerul român le-a spus jurnaliștilor americani că s-a speriat în momentul în care George Maior a anunțat că SRI este aproape să-l prindă pe cel mai căutat hacker în Statele Unite ale Americii.

Panicat, hackerul și-a distrus computerul și telefonul cu ajutorul unui topor, în încercarea de a-și șterge urmele. „Știam că sunt pe urmele mele. Al șaselea simț îmi spunea că sunt înconjurat. Pierdeam controlul asupra situației”, mărturisește Guccifer. Românul nu știa, însă, că autoritățile de la București n-aveau nici cea mai vagă idee cine este Guccifer, nici dacă acesta e român sau nu. George Maior a declarat pentru publicația americană că nu știa că Guccifer era aceeași persoană cu Micul Fum (sub acest nume a spart conturilor de Facebook ale unor vedete) și l-a numit micul Guccifer, „pentru a minimiza aura sa de om de neprins”.

Guccifer s-a împăcat cu ideea că a încălcat legea, dar nu se crede un infractor periculos, care trebuie pedepsit atât de aspru. „O.K., am încălcat legea, dar șapte ani într-o închisoare de maximă securitate? Nu sunt un criminal sau un hoț”, le-a spus Guccifer americanilor.

Marcel-Lehel Lazăr nu e specialist IT, ci un fost șofer de taxi, care a ajuns șomer. Are 43 de ani și, fără echipamente sofisticate (doar un PC NEC și un telefon Samsung), a reușit să spargă conturile de e-mail ale unor personalități ale vieții politice din SUA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket 5202138 1280 jpg
BeFunky collage (33) jpg
menopauza jpg
chescake jpg
colier 1 jpg
maggie smith jpeg
WhatsApp Video 2024 09 27 at 12 19 25 mp4 thumbnail png
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net