Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii. Ce sumă vor primi

image
Guvernul a aprobat acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţiiSursă foto: Arhivă IGSU

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat, joi, acordarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile afectate de inundaţii şi alte fenomene meteorologice periculoase în cursul acestui an. El a adăugat că este vorba de ajutoare de urgenţă de cinci milioane lei pentru familiile afectate de inundaţii în cursul anului 2021. Sumele au fost majorate comparativ cu propunerile iniţiale.

Guvernul a adoptat joi un act normativ care prevede acordarea de ajutoare familiilor afectate de inundații, alunecări de teren și alte fenomene meteo, în limita unui plafon de 5 milioane de lei, a anunțat premierul Florin Cîțu.

„Ajutoarele de urgenţă se acordă astfel - câte 6.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 75% şi peste acest procent; câte 4.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 50% până la 75%; câte 2.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de 25% până la 50%; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror locuinţe au fost afectate în proporţie de până la 25% şi câte 1.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de locuinţă au fost deteriorate, indiferent de numărul sau tipul bunurilor", a explicat premierul Florin Cîţu, într-un briefing la finalul şedinţei de joi a Executivului, conform News.ro.

El a mai spus că a fost adăugată  suma de 7.500 lei „în cazul în care, urmare a inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite, se înregistrează persoane decedate, sumă care se acordă familiei indiferent de numărul victimelor”.

cub florin zamfirescu png
cub anca androne png
Rica Raducanu, Facebook jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg
marilyn monroe
Robbie Williams Spice Girls
cub bromania png
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
benzinarie carburanti pompa benzina foto shutterstock
Bulgaria vrea să cumpere gaze din Turkmenistan şi Azerbaidjan
image
image
image
image
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg
Referendum in zonele ocupate de rusi in Ucraina FOTO Profimedia (5) jpg
calorifer foto shutterstock 1523338310 jpg