Guvernul a confirmat ridicarea vizelor pentru Canada


    România a ajuns la un acord cu Canada, potrivit căruia românii vor putea ajunge în țara nord-americană fără vize
România a ajuns la un acord cu Canada, potrivit căruia românii vor putea ajunge în țara nord-americană fără vize

Vestea mult așteptată de români a fost confirmată: vom putea intra în Canada fără vize! Procesul se va face în două etape, primul pas urmând a fi în 1 mai 2017, iar perfectarea acordului se va face în 1 decembrie 2017. UE și Canada au semnat duminică, 30 octombrie, acordul de liber-schimb, la Bruxelles.

"Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetăţenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăseşte în declaraţia Summitului UE-Canada şi confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat", se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de news.ro.

Liberalizarea parțială din mai va duce la eliminarea vizelor pentru toți românii de la începutul lui decembrie 2017. Românii care au avut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani sau care au o viză validă pentru SUA, vor putea să viziteze Canada grație unei autorizații electronice de călătorie, de la 1 mai.

”Este un moment important pentru România, nu doar pentru că se deschide accesul românilor la beneficiile Tratatului comercial între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), dar şi pentru că se elimină ultima discriminare existentă pentru cetăţenii români faţă de ceilalţi cetăţeni europeni în chestiunea circulaţiei fără bariere pe teritoriul Canadei. Consider, de asemenea, că această liberalizare a regimului vizelor va crea oportunităţi  importante pentru oamenii de afaceri români care doresc să dezvolte proiecte cu parteneri canadieni", a spus Cioloş cu această ocazie.

pexels Horoscop 28 octombrie
FotoJet (4) jpg
finala chefi la cutite 2022 (1) jpg
Rodica și Niculae Badalau jpg
Chefi la Cutite  Nosfe si Madalina Foto Mihai Stetcu jpg
simona gherghe jpg
foto1 bugetarib jpg
foto1 victor si zetab jpg
1 tratamente cu hrean jpg jpeg
Moisă Irod veteran din Sibiu ultimul soldat român din Garda Regală Sursă Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” jpg
image
image
image
image
parada militara 1 decembrie jpg
simona gherghe jpg
Parada militară
foto 8 meda contras  Anglia jpg
(EPA EFE) 5914678 jpg
femeie de serviciu   foto mare jpg