Guvernul alocă 100 milioane de lei pentru cumpărarea laptop-urilor, cu o săptămână înainte de redeschiderea școlilor

11 septembrie 2020
image
Copiii se vor întoarce la școală din 14 septembrie Sursă foto: Shutterstock

╚ścoliel vor fi redeschise s─âpt─âm├óna viitoare, ├«ns─â guvernan╚Ťii au decis abia acum alocarea a 100 de milioane de lei din fondul de rezerv─â pentru ca inspectoratele ┼čcolare jude┼úene s─â cumpere laptop-uri ┼či materiale sanitare pe care s─â le poat─â pune la dispozi┼úia unit─â┼úilor ┼čcolare care solicit─â acest lucru. ├Än cadrul ╚Öedintei care a avut loc joi, 10 septembrie, membrii Executivului au aprobat un memorandum care prevede m─âsuri pentru conectarea la internet a 3.150 de unit─â┼úi ┼čcolare.

┼×eful Cancelariei premierului, Ionel Danc─â, a anun┼úat c─â, ├«n ┼čedin┼úa de Guvern de joi, au fost adoptate mai multe acte normative care vizeaz─â ├«nceperea ├«n bune condi┼úii a anului ┼čcolar. ├Än acest sens, vor fi alocate 100 de milioane de lei pentru cump─ârarea laptop-urilor, dar ╚Öi a materialelor sanitare. 

100 milioane de lei, aloca╚Ťi pentru cump─ârarea laptop-urilor ╚Öi materialelor sanitare┬á

"A fost adoptat─â o hot─âr├óre de Guvern pentru aprobarea programului na┼úionale Educa┼úie ├«n siguran┼ú─â ┼či pentru alocarea unei sume din fondul de rezerv─â bugetar─â la dispozi┼úia Guvernului, o sum─â de 100 de milioane de lei, pentru Ministerul Educa┼úiei ┼či Cercet─ârii, ├«n vederea constituirii unor stocuri de rezerv─â, la nivelul inspectoratelor ┼čcolare, pentru perioada urm─âtoare. Practic, au fost alocate sumele necesare astfel ├«nc├ót inspectoratele ┼čcolare s─â fac─â achizi┼úii de laptopuri, materiale sanitare ┼či dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice, astfel ├«nc├ót personalul din ├«nv─â┼ú─âm├ónt s─â poat─â s─â desf─â┼čoare lec┼úii online, acolo unde situa┼úia epidemiologic─â impune un astfel de sistem", a declarat Ionel Danc─â, potrivit News.ro. 

3150 de insitu╚Ťii ╚Öcolare vor fi conectate la internet┬á

Mai mult dec├ót at├ót, Ionel Danc─â a marturisit c─â pentru ├«mbun─ât─â┼úirea accesului elevilor ┼či profesorilor la sistemul de ├«nv─â┼ú─âm├ónt online a fost adoptat un Memorandum care prevede asigurarea conect─ârii la internet a 3150 de unit─â╚Ťi ╚Öcolare din ├«ntreaga ╚Ťar─â. 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg