Guvernul construiește Cartierul Justiției și un mall cultural, în groapa de la Unirii

Ultima actualizare:

    Terenul pe care l-a primit Ministerul Justiției este cel mai dorit din București
Terenul pe care l-a primit Ministerul Justiției este cel mai dorit din București

Groapa de gunoi din centrul Bucureștiului! Așa este cunoscut terenul de 11 ha de teren situat în”buricul târgului”, lângă Biblioteca Națională și Tribunalul Municipiului București. În ultima sa ședință din noiembrie, Guvernul Tudose a decis să construiască aici”Cartierul Justiţiei”, unde să se mute toate instituțiile importante din acest domeniu. În zonă va fi ridicat și un mall cultural

De 27 de ani, terenul delimitat de străzile: Bulevardul Unirii - Bulevardul Octavian Goga - Strada Nerva Traian - Strada Mircea Vodă, cu o suprafaţă de 107.140 metri pătraţi a fost jinduit de mulți, dorit de toți dar a sfârșit prin a fi abandonat. S-a transformat într-o zonă promiscuă, unde chiar și în timpul zilei, a străbate terenul și construcțiile de pe el este o adevărată aventură. Acum Guvernul Tudose a hotărât să îl dea în administrare Ministerului Justiției, care vrea să desfășoare aici un proiect lansat în dezbatere publică în 2015:”Cartierul Justiției”.

Potrivit deciziei Executivului, Ministerul Justiției va prelua partea statului din teren care se află împărțită între Ministerul Dezvoltării și Primăria Capitalei. În plus, cum există câteva terenuri retrocedate în zonă, vor fi făcute oferte de cumpărare. Dacă nu se vor accepta ofertele, proiectul Cartierului Justiției va fi modificat. Rămâne de văzut cum va influența investiția, decizia în procesele aflate pe rol, în care se revendică diferite suprafețe din zonă, după cum au declarat surse din Primăria Capitalei.  

Ce înseamnă”Cartierul Justiției”? Potrivit hotnews.ro, proiectul prezentat acum doi ani și pe baza căruia se va lucra acum, prevede construirea unor sedii pentru instituții din domeniul Justiţiei, care acum sunt răspândite în diferite zone ale Capitalei. Astfel, aici vor fi mutate potrivit  Hotărârii de Guvern, sediile Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Curtea de Apel București, Judecătoriile sectoarelor 2 și 5, Parchetele de pe lângă Tribunalul București, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri", se arăta în nota de fundamentare. La cererea Ministerului Culturii, pe terenul gestionat de Ministerul Justiției, se va ridica și o clădire având funcţiunea de Centru Cultural Multifuncţional, cu o suprafaţă a terenului aferent de 12.000 mp. Acest imobil va apărea chiar în partea de teren situată în fața Bibliotecii Naţionale a României, cu acces auto şi pietonal din Bdul. Mircea Vodă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net