Guvernul generalului Ciucă, împotmolit pe toate fronturile

Ultima actualizare:

    Nicolae Ciucă încearcă, deocamdată zadarnic, să construiască un ExecutivFoto: inquam photos
Nicolae Ciucă încearcă, deocamdată zadarnic, să construiască un ExecutivFoto: inquam photos

Criza politică pare fără sfârşit! Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a discutat ieri după-amiază, la sediul de pe Aleea Modrogan din Capitală, cu prim-vicepreşedinţii partidului despre mandatul lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat. Florin Cîţu nu renunţă, se pare, la varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR şi insistă pentru un armistiţiu politic pe o perioadă de câteva luni.

De partea cealaltă, generalul Nicolae Ciucă a primit undă verde de la Cotroceni, luni seară, pentru a negocia o majoritate stabilă atât cu USR, cât şi cu PSD, susţin surse politice pentru hotnews.ro. În acest moment, negocierile cu USR, PSD şi UDMR ar fi blocate.

Tot ieri, liderii PSD au discutat, într-o şedinţă restrânsă, variantele de lucru în actuala criză politică, arată digi24.ro. Potrivit unor surse participante la şedinţă, preşedintele PSD le-a prezentat cele trei variante pe care le are partidul: intrarea la guvernare, susţinerea unui guvern minoritar PNL-UDMR sau „opoziţie totală”. 

Pentru susţinerea unui guvern minoritar, aleşii PSD au cerut conducerii să primească garanţii că vor obţine fonduri de la Guvern. La ultima alocare de bani din fondul de rezervă al premierului, PSD a primit doar 15% din suma totală de un miliard de lei, distribuită autorităţilor locale.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 24 februarie capul sfantului ioan botezatorul icoana de  sorin vintzeanu jpeg
pizza politie pixabay jpg
Dorin Cioaba regele romilor FOTO www turnulsfatului ro jpeg
durere cap ochi jpg
extrageri loto
4 front 1 jpg
turnul eiffel shutterstock 1391056664 jpg
front marte 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net