Hackerul român care a spart serverele NASA, reţinut în Slovenia

Ultima actualizare:

Arădeanul Victor Faur a fost reţinut în timpul unei razii, fiind anunţat de poliţişti că este căutat prin Interpol, după ce autorităţile americane au emis un mandat de arestare pe numele său.

Tânărul era cu un grup de prieteni şi se îndrepta spre Italia, unde urma sa participe la un turneu de billiard. Înainte să ajungă după gratii, Victor a apucat să posteze, de pe telefonul mobil, pe contul său de socializare faptul că a fost arestat şi solicită ajutor autorităţilor din România.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, tatăl lui Victor Faur, medicul arădean Mircea Faur, a confirmat situaţia şi a spus că a luat deja legătura cu fiul său.

"Este inacceptabil să fie arestat având în vedere că nu a încălcat nicio condiţie a condamnării cu suspendare. Sperăm să nu ne confruntăm cu un abuz al statului american în acest caz", a declarat Mircea Faur.

Tatal tânărului mai spus că Victor va fi dus astăzi în faţa unui judecător care va hotărî dacă va fi sau nu extradat în Stalele Unite.

Victor Faur a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, pedeapsa pe care şi-a ispăşit-o, şi la plata unor daune de 250.000 de dolari, după ce a spart serverele NASA şi ale Marinei Americane şi a intrat în sistemele de securitate a peste 150 de servere.

Atacurile informatice s-au desfăşurat în perioada noiembrie 2005 - septembrie 2006. Marina Americana a cerut despăgubiri de 240.000 de dolari, iar NASA de peste 1 milione de dolari.

Faur nu a plătit banii pentru că, susţine familia, americanii nu i-au mai cerut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net