«Hai, neamule, la castraveţi sănătoşi!»

simeon stalpnicul png

Românii nu se tem de castraveţii ucigaşi din Spania sau Germania pentru că ei cumpără româneşti, care sunt şi gustoşi, şi ieftini. Ţăranii au venit în pieţe de la sute de kilometri cu marfă proaspătă, din grădinile lor.

„Castraveţii ăştia sunt sută la sută naturali. Se fac în pământ românesc, fără prafuri şi chimicale. Ăia lunguieţi sunt aduşi de-afară şi cine ştie ce bagă în ei. Noi îi aducem din Tecuci, judeţul Galaţi. Aici se fac primii castraveţi din ţară, aici e trufandaua", ne-a spus Stanca Voicu, o femeie care vinde legume în Piaţa Obor din Capitală, de 20 de ani.

Femeia nu are nevoie să atragă cumpărătorii, pentru că aceştia vin singuri şi se aşează la coadă ca să cumpere marfa proaspătă şi românească.

„Cred că am vândut peste 150 de kg în trei zile. Nu mai prididesc să cântăresc", mai spune Stanca Voicu. Castraveţii româneşti se vând în piaţă cu preţuri cuprinse între 2 şi 2,5 lei kilogramul. În alte pieţe, se găsesc doar castraveţi de seră care costă cu 1 leu mai mult la kilogram.

Inspectorii fac controale în toată ţara

Firmele din România nu au importat castraveţi din Spania, comunică ANSVSA, deci nu sunt loturi cu astfel de legume contaminate cu bacteria E.coli.

Însă, a fost dispusă o verificare în lanţurile de magazine, în special legumele bio, crescute cu îngrăşământ natural, de la care ar putea apărea infecţii cu E.coli, în cazul în care nu sunt spălate bine, sub jet de apă. ANSVSA recomandă cetăţenilor să respecte normele de igienă, adică să spele foarte bine legumele, mâinile şi ustensilele folosite.

Şi roşiile, şi salata ar putea fi contaminate

Numărul deceselor a ajuns la 11 în Germania, iar numărul îmbolnăvirilor era ieri de peste 1.400, din care 30 foarte grave. Institutul de Boli Infecţioase Robert Koch a precizat ieri că doar trei decese confirmă infectarea cu E.coli, dar avertizează că sursele de îmbolnăvire sunt castreveţii, roşiile şi salata, motiv pentru care a recomandat evitarea consumului acestora.

simeon stalpnicul png

Helge Karch, profesor la Universitatea Munster, a avertizat că epidemia nu s-a încheiat: "Este posibil să existe infecţii secundare, adică o transmitere de la om la om."

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
kovacs istvan epa efe h 56708481 jpeg
Ninsoare - barbat de umbrela - meteo - vremea FOTO Shutterstock
image
image
image
image
5 vloggerita mimi in depresie 5 jpg jpeg
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg
sarcina in vis jpg
Prima doamnă a SUA s a ocupat de decorațiuni jpg