Haine gratis pentru copiii din familii nevoia╚Öe. Cum a luat na╚Ötere proiectul ┬źBebe de Bucure┼čti are h─âinu┼úe┬╗

image
Mamele ┼či micu┼úii pot merge la magazinul din Bucure┼čti

Ini┼úiativ─â demn─â de laud─â! ├Än Bucure┼čti a fost deschis un magazin cu h─âinu┼úe provenite din dona┼úii, care poate rivaliza cu orice expozi┼úie vestimentar─â, ┼či este destinat familiilor s─ârmane. P─ârin┼úii pot veni ┼či pot alege articole vestimentare pentru cei mici. Totul este gratuit, dezinfectat ┼či de bun─â calitate.

Magazinul cu h─âinu┼úe pentru prichindei este ├«nfiin┼úat de Direc┼úia General─â de Asisten┼ú─â Social─â a Municipiului Bucure┼čti (DGASMB) pentru familiile nevoia┼če. O mul┼úime de haine (salopete, geci, compleuri, paltona┼če), toate igienizate, practice ┼či viu colorate, ├«i a┼čteapt─â pe doritori la magazinul din bulevardul Regina Elisabeta 75, de luni p├ón─â vineri, ├«ntre orele 11.00 ┼či 18.00.  

ÔÇťProiectul ┬źBebe de Bucure┼čti are h─âinu┼úe┬╗ a luat na┼čtere dup─â ├«ncheierea st─ârii de urgen┼ú─â, perioad─â ├«n care ne-am confruntat cu foarte multe cereri din partea p─ârin┼úilor care ┼či-au pierdut locurile de munc─â. Ace┼čtia ne solicitau s─â-i sprijinim cu alimente ┼či cu produse pentru cre┼čterea ┼či ├«ngrijirea copiilorÔÇŁ, explic─â, pentru adevarul.ro, Cosmina Simiean Nicolescu, director al Direc┼úiei Generale de Asisten┼ú─â Social─â a Municipiului Bucure┼čti.

image
Obiectele vestimentare sunt a┼čezate pe umera┼če ┼či ├«n rafturi Foto: Facebook / DGASMB

ÔÇ×├Än acela┼či timp, multe persoane ne-au contactat pentru a dona h─âinu┼úe, juc─ârii ┼či produse ├«n stare bun─â. Astfel, DGASMB a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare ┼či distribuire de h─âinu┼úe, juc─ârii ┼či lucruri necesare micu┼úilorÔÇŁ, arat─â directoarea. 

Spălate la 90 de grade cu detergent special 

Aceast─â ini┼úiativ─â a pus ├«n mi┼čcare o mul┼úime de oameni. Totul este bine organizat: h─âinu┼úele sunt sortate, igienizate ┼či sp─âlate, ├«nainte de a fi expuse ├«n magazin. Cosmina Simiean Nicolescu dezv─âluie munca din spatele magazinului: ÔÇ×Lucrurile donate sunt sp─âlate la 90 de grade, cu detergent hipoalergenic pentru copii, uscate, c─âlcate ┼či ulterior a┼čezate pe rafturi. Beneficiarii sunt familiile monoparentale care au copii cu v├órsta ├«ntre 0 ┼či 12 ani. De asemenea, beneficiaz─â ┼či familiile cu venituri sub 1.000 de lei pentru fiecare membru, dar ┼či cazurile sociale. La toate aceste categorii este obligatoriu ca domiciliul sau re┼čedin┼úa s─â fie ├«n Capital─âÔÇŁ.  

image
┼×i juc─âriile de plu┼č sunt igienizate Foto: Facebook / DGASMB

P├ón─â acum, peste 500 de copii au trecut pragul magazinului cu h─âinu┼úe, al─âturi de p─ârin┼úi, pentru a alege articolele necesare. ÔÇťCei care doresc s─â aib─â acces la acest magazin trebuie s─â depun─â o solicitare, prin e-mail, la adresa bebedebucurestiarehainute@dgas.ro sau la telefon 0800.821.218, indic├ónd adresa, situa┼úia social─â, v├órsta copilului ┼či m─ârimea h─âinu┼úelor necesare. Solicitan┼úii de h─âinu┼úe vor fi contacta┼úi de personalul DGASMB ┼či vor primi instruc┼úiunile pentru a ridica cutia cu articole ceruteÔÇŁ, adaug─â directoarea institu┼úiei. La r├óndul lor, personele care doresc s─â doneze h─âinu┼úe ┼či juc─ârii pot suna la num─ârul de telefon 021.314.23.15. 

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
daniel pancu andra teodorescu jpeg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
image png
marian godina sotie georgiana 8 jpg
litoral romania jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg