Haine gratis pentru femeile care merg la interviuri de angajare

Ultima actualizare:

    Dana Tacea, stilist vestimentar și inițiatoare a proiectului, vă ajută să vă alegeți ținuta pentru interviul de angajare
Dana Tacea, stilist vestimentar și inițiatoare a proiectului, vă ajută să vă alegeți ținuta pentru interviul de angajare

Două antreprenoare din București vor să schimbe destine. Împreună cu partenerii lor, au inițiat o campanie prin care le ajută pe femeile cu venituri mici să-și găsească un loc de muncă. Le consiliază atât cu CV-ul, cât și cu ținuta. Concret, le oferă gratuit hainele potrivite pe care să le poarte în ziua interviului de angajare.

Ponderea femeilor şomere a crescut cu aproape 50% din cauza pandemiei. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, publicate de Monitorul Oficial, două treimi dintre angajații care au intrat în şomaj, anul trecut, au fost femei. Îm luna iunie a anului 2020, în România erau 457.000 de şomeri, cu 100.000 mai mulţi decât cu un an sau cu jumătate de an în urmă. Iar previziunile pentru următoarea perioada nu sunt mai bune.

Ținute gratuite pentru interviul de angajare

În aceste condiții, când bătălia pentru un loc de muncă este tot mai acerbă, două bucureștence și-au propus să întindă o mână de ajutor femeilor cu venituri mici. Dana Tacea, stilist vestimentar, și Alecsandra Costin, specialist în comunicare, au inițiat un proiect nonprofit unic, numit „Dress to express”, prin care oferă gratuit ținute profesionale femeilor care merg la interviuri de angajare. De ce ținute? “ Pentru că atunci când arăți bine, te simți bine și ai mai multă încredere in forțele proprii. Cu cât mai mult te reprezintă ținuta, cu atât mai bine te vei simți în pielea ta și vei transmite angajatorului încredere”, a declarat Dana Tacea.  

Femei din toată țara au donat haine

Toate femeile care se înscriu în proiect vor fi consiliate de un specialist HR. Anda Pintican le va oferi informații despre cum trebuie să arate CV-ul lor, cum trebuie să se prezinte la interviuri ca să aibă succes și care sunt rețele de social media pe care trebuie să aplice pentru un loc de muncă. Proiectul, lansat pe 1 februarie 2021, are mai multe etape. „Am demarat deja strângerea de haine. Este primul pas al proiectului. Am fost plăcut impresionate de reacția tuturor doamnelor. Ne-au trimis obiecte vestimentare femei din toată țară și într-un timp extrem de scurt”, a declarat Alecsandra Costin. Toate obiectele vestimentare vor ajunge la o curățătorie din București care s-a alăturat proiectului. Apoi, toate lucrurile vor fi curățate. Pentru interviuri, Dana Tăcea împreună cu un designer, partener în proiect, vor concepe ținute și le vor îmbunătăți. Zeci de persoane au donat pana acum. „Toate hainele care nu vor fi folosite pentru a crea ținute vor fi donate către Touched România. Este un ONG care se ocupă de femeile abuzate, femei aflate în dificultate. Proiectul se desfășoară pe o perioadă nedeterminată de timp, iar inițioatorele și-au propus să se extindă la nivel național. Momentant, proiectul este implementat doar în București. Concret, cine știe că urmează să aibă un interviu de angajare sună sau trimite un e-mail, apoi este invitată la curățătoria de haine parteneră, unde sunt păstrate lucrurile donate.

Sfaturi importante atunci când te prezinți la un interviu de angajare

  • E important să fim conștienți de faptul că acel interviu e o întâlnire de cunoaștere. Nu doar angajatorul are ocazia să ne cunoască pe noi, dar și noi avem oportunitatea de a descoperi dacă jobul ni se potrivește. Putem elimina din presiunea unui interviu, dacă îl vedem ca pe o stradă cu dublu sens: și noi îi putem evalua pe ei, nu doar invers.
  • În cadrul interviului nu încerca să dai răspunsurile „corecte”. Dă răspunsuri sincere. E important să fii autentic și intervievatorul să simtă asta. În plus, cu cât te vei strădui mai tare să pari ceea ce nu ești, cu atât vei fi mai stresat . Naturalețea alunga emoțiile
  • Când ești întrebat ce ai făcut la fostele locuri de muncă, nu povesti punctual doar ce sarcini îndeplineai. Vorbește despre realizările tale profesionale, despre probleme pe care le-ai rezolvat, despre ce ai inovat. Interlocutorul tău va vedea astfel un candidat orientat spre rezultate
  • Pune întrebări. E absolut normal să vrei să aflii informații despre companie și mai ales despre rolul pentru care ești la interviu. Intreabă cum contribuie acest rol în performanța organizației, ce oportunități de dezvoltare se deschid prin activitatea aceasta pentru tine. Și, nu în ultimul rând, întreabă-ți intervievatorul de ce stă el în acea companie. Va fi interesant să vezi ce îi motivează pe potențialii tăi viitori colegi.
  • Nu te face roșu la față când ești întrebat de bani. Spune sincer care e suma minimă pe care ți-o dorești și adaugă ce alte lucruri mai contează pentru tine, pe lângă aspectul financiar. Poate cântărește zona de beneficii (asigurări medicale, mașină de serviciu), sau poate cel mai important pentru tine e să ai oportunități de dezvoltare. Oricare ar fi, comunică-le angajatorului. E important să aflati dacă aveți viziuni comune.
  • Întreabă ce pași urmează în procesul de recrutare și când te poți aștepta la un feedback.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
decebal refugul png
echipa film trei km pana la capatul lumii jpg
spion roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net