Haos! Ce taxe mai pl─âtim? ┼×i unde?

23 ianuarie 2018
simeon stalpnicul png
Zeci de mii de contribuabili au fost complet daţi peste cap de modificările legate de plata taxelor

Uite declara┼úia, nu e declara┼úia! Patronii, angaja┼úii ┼či o parte din persoanele care au alte surse de venit se obi┼čnuiser─â cu ideea c─â vor trebui s─â fac─â anumite schimb─âri ┼či s─â ia drumul ANAF pentru a depune deja celebra Declara┼úie 600.

Acest formular trebuia depus, potrivit actualelor prevederi, p├ón─â la 31 ianuarie, de persoanele care, ├«n anul fiscal precedent, au ob┼úinut venituri din activit─â┼úi independente (contract de drepturi de autor), din cedarea folosin┼úei bunurilor (chirii), din activit─â┼úi agricole, silvicultur─â ┼či piscicultur─â, din asocieri cu persoane juridice, din investi┼úii sau din alte surse. Luni, ├«ns─â, pre┼čedintele PSD, Liviu Dragnea, a anun┼úat c─â se am├ón─â termenul de depunere p├ón─â la 1 martie, ba chiar c─â se ia ├«n calcul eliminarea acestei proceduri. Ieri, ministrul Finan┼úelor, Ionu┼ú Mi┼ča, a f─âcut c├óteva preciz─âri ├«n leg─âtur─â cu aceast─â situa┼úie la dezbaterile din Comisia economic─â din Senat. Iat─â ce variante a prezentat oficialul, conform Hotnews.ro!

Cei care au depus deja declara┼úia

ÔÇťPentru cei care au depus deja declara┼úia, analiz─âm prevederi tranzitorii. Ne vom raporta la acea declara┼úie, raport├óndu-ne la regimul fiscal cel mai favorabil. Vom introduce posibilitatea regulariz─ârii acestei declara┼úii ┼či de a face complet─âri ├«n interiorul eiÔÇŁ, a mai spus ministrul Mi┼ča. ÔÇŁChiar dac─â prelungim termenul de depunere al declara┼úiei -  dac─â va mai fi vreo depunere-  important e c─â oamenii s─â nu-┼či piard─â calitatea de asiguratÔÇŁ, a spus Mi┼ča, l─âs├ónd s─â se ├«ntrevad─â ┼či scenariul posibil al renun┼ú─ârii definitive la D600, pentru c─â  toate informa┼úiile din aceast─â declara┼úie exist─â deja la nivelul ANAF.  

Prima variant─â: s─â se pl─âteasc─â doar la salarii

Mi┼ča a precizat c─â este luat─â ├«n calcul ┼či varianta de a nu mai fi pl─âtite contribu┼úiile la s─ân─âtate pentru venituri ├«n afara salariilor. ÔÇŁMergem pe ideea de conformare voluntar─â de declarare a veniturilor ┼či, pe baza analizei de risc, s─â mergem ┼či s─â verific─âm aceste pl─â┼úi numai acolo unde consider─âm c─â sunt elemente care ne atrag aten┼úiaÔÇŁ.

A doua variant─â: stopaj la surs─â

Ministrul a mai declarat c─â se analizeaz─â ┼či varianta stopajului la surs─â (n.r. s─â pl─âteasc─â angajatorul aceste contribu┼úii). ÔÇŁLa categoriile profesionale unde se poate realiza stopajul la surs─â, lu─âm ├«n calcul ┼či acest lucru. Dar trebuie f─âcut─â o analiz─â ┼či abia apoi luat─â o decizieÔÇŁ, a declarat Mi┼ča.

simeon stalpnicul png
anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printul nicolae romania crop jpg
printesa charlene png
dana rogoz (1) jpg
iulia parlea3 jpg
BeFunky collage (5) jpg
fruit 4416500 1920 jpg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (5) jpg
Dr  George Diaconu 2 png
Chelnerita - servire restaurant FOTO 123 RF
Elena Udrea jpg
fruit 4416500 1920 jpg
Alina M╚őtcan (1) jpg