Haos la Tarom! Curse anulate din cauza lipsei de personal


    Cursa este operată de compania taromFoto: Arhiva Click
Cursa este operată de compania taromFoto: Arhiva Click

Alte două curse Tarom au fost anulate duminică, după ce compania a anulat două zboruri sâmbătă, conform Mediafax.

Sâmbătă Tarom a anulat două curse de la Bucureşti la Iaşi şi respectiv Salonic şi retur, iar duminică, alte două curse spre Salonic şi respectiv Moscova şi retur.

Într-un comunicat postat duminică pe site-ul său, Tarom anunţă că se confruntă cu "o lipsă de personal navigant apt de zbor (însoţitori de bord)".

Reprezentanţii companiei mai precizează că pasagerii curselor anulate sunt preluaţi pe alte zboruri Tarom sau ale altor companii pentru a ajunge la destinaţie.

Mai multe curse Tarom au fost anulate sau întârziate la mijlocul lunii septembrie din cauza unor acţiuni spontane din partea unor piloţi şi ai unor însoţitori de zbor.

Surse din rândul piloţilor au declarat atunci pentru Mediafax că protestul a fost declanşat din cauza nemulţumirilor privind salariile şi noul contract colectiv de muncă - înregistrat fără să se ţină cont de revendicările lor -, dar şi pe fondul unora privind managementul companiei.

Potrivit surselor, conducerea companiei Tarom s-ar fi folosit de sindicatul majoritar şi de alte două sindicate mai mici pentru a putea înregistra la ITM noul contract colectiv de muncă, fără a lua în calcul cerinţele piloţilor.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a declarat la 23 septembrie că discuţiile dintre reprezentanţii instituţiei şi sindicatele Tarom s-au încheiat cu perspectiva unei rezolvări favorabile a problemelor, precizând că anumite solicitări vor fi soluţionate în 2015.

"Sunt încă câteva probleme în litigiu, la care compania nu are soluţii imediate, dar în acelaşi timp există foarte multă raţionalitate din partea managementului şi a salariaţilor, astfel încât unele lucruri vor putea face parte dintr-un angajament de perspectivă", a spus atunci Rus, la finalul unei discuţii cu reprezentanţii sindicatelor.

El a mai arătat că în prezent veniturile Tarom sunt mai mici decât costurile, iar compania are pierderi din care este foarte dificil de susţinut creşteri salariale sau condiţii mai bune de muncă.

Pe 9 octombrie, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Dragoş Titea, declara, la conferinţa Mediafax Talks about Aviation, că "la Tarom e pace".

Tarom poartă în continuare negocieri cu sindicatele piloţilor şi însoţitorilor de bord, care nu au semnat contractul colectiv de muncă.

cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
Horoscop dragoste webp
andreea esca 6 png
foto1 copii crisanB jpg
andreea antonescu jpg
FotoJet (2) jpg
cub miki k pital png
alzheimer png
viktor orban ungaria shutterstockfoto 850x567 jpg
image
image
image
image
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
foto2 liliana jpg
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg