HAOS pe aeroportul Otopeni: ameninţare cu bombă pe cursele Wizzair!

Ultima actualizare:

    Otopeni, pe zăpadă
Otopeni, pe zăpadă

160 de români care muncesc în Italia au aşteptat cu nerăbdare să vină acasă, duminică, pentru a petrece Sărbătorile. Peripeţiile prin care au trecut nu vor fi uitate însă niciodată. Cursa Wizz Air de la Napoli a fost controlată „la sânge” de Brigada Antiteroristă a SRI, în momentul în care a aterizat pe Otopeni.

Situaţie fără precedent în aviaţia românească. Un bărbat a sunat, duminică, la biroul din Italia al companiei Wizz Air anunţând că o bombă se află la bordul unuia dintre avioanele low-cost.

În acel moment, o cursă de Napoli se apropia de România. Pilotul a cerut autorităţilor române un control antiterorist la bordul navei, imediat ce va ateriza, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Cursa Wizz Air cu circa 160 de pasageri la bord a aterizat la Bucureşti în jurul orei 11.30, iar ofiţerii SRI au urcat la bord şi au percheziţionat cu atenţie fiecare pasager şi bagajele lor.

În final, pasagerii au fost debarcaţi şi şi-au ridicat bagajele fără probleme. Apoi, restul curselor companiei low-cost au fost controlate în Italia, la sol, pentru că nu apucaseră să decoleze.

Nu s-a găsit nimic, iar purtătorul de cuvânt al SRI a informat că a fost vorba de o alarmă falsă. Din nefericire însă, sute de pasageri au rămas blocaţi pe aeroporturi ore în şir, până la finalizarea controalelor.

Controlul antitero asupra avionului Wizz Air s-a încheiat. „Nu au existat elemente care să pună în pericol viaţa pasagerilor. Controlul s-a încheiat şi totul este în regulă“, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net