Hoţie! 4.000.000 de români ţepuiţi cu noua taxă auto

simeon stalpnicul png

Şoc! Guvernul vrea să schimbe taxa auto astfel încât aceasta să se aplice tuturor maşinilor înscrise în România înainte de ianuarie 2007, la prima vânzare. Circa 4 milioane de maşini sunt vizate de această nouă taxă!

Au anunţat că o elimină, că o reduc, iar acum au găsit altă şmecherie: taxa auto va fi impusă şi la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007, data la care a intrat în vigoare pentru prima dată acest bir.

Însă, dacă până acum erai pus la plată doar dacă îţi aduceai o „vechitură" din străinătate, guvernanţii au discutat taxarea tuturor maşinilor.

Mai exact, dacă vrei să-ţi cumperi o maşină şi găseşti una gata înmatriculată, dar înainte de ianuarie 2007, iar proprietarul o vinde după intrarea în vigoare a viitoarei legi, vei fi obligat să plăteşti taxa auto.

Această formulă a fost discutată pentru a evita amenzile din partea Uniunii Europene, după ce Curtea Europeană de Justiţie a găsit nereguli în legea iniţială a taxei de poluare.

Taxa auto se extinde şi va fi plătită de toată lumea. Află aici noile prevederi ale legii!

Taxă auto şi pentru maşinile vechi cumpărate în România?

I-au pus cătuşele, că n-a vrut să plătească taxa - VIDEO

„S-a discutat taxarea tuturor maşinilor, şi a celor înmatriculate în ţară. S-a despicat firul în patru, dar o concluzie e încă departe", ne-au spus surse din coaliţie.

Însă, Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a fost cât se poate de clar: taxa rămâne în vigoare şi se extinde. Cei mai dezavantajaţi vor fi proprietarii care vor trebui să-şi ajusteze preţurile ca să mai poată vinde, iar primii cumpărători îşi vor putea scoate banii daţi pe taxă prin vânzarea ulterioară a maşinii, având în vedere că cererea pentru maşini vândute a doua oară va creşte.

Ciobanu Dumitru, 47 de ani: „E cam discriminatorie noua formulă pentru că nu e normal să plăteşti o taxă de primă înmatriculare în condiţiile în care maşina e deja înscrisă în România".

Duţă Ion, 47 de ani: „Guvernaţilor numai la taxe le stă gândul. Eu acum ar trebui să scad preţul să-mi pot vinde maşina, dacă vreau să mi-o cumpere cineva".

Trifan Viorel, 55 de ani: „Am plătit 10 milioane de lei vechi ca să-mi pot înmatricula maşina anul acesta. Sumele sunt multe prea mari".

Astfel, circa 4 milioane de maşini întră sub incidenţa legii: 3,2 milioane de autoturisme avea parcul auto la 31.12.2006, potrivit Direcţiei de înmatriculări, iar în 2007, 2008 şi 2009 au fost vândute încă aproximativ 715.000 de autoturisme noi, conform datelor importatorilor. Cele vândute din 1 ianuarie 2010 şi până acum scapă, deoarece acestora li s-a aplicat deja taxa. Numărul acestora poate fi mai mic, nefiind clar câte maşini au fost casate.

Vezi mâine cum poţi fenta noua taxă auto.

catherine zeta jones png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
zodia care consuma alcool jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
andreea marin
cub rebeca onoriu png
foto1 porcul jardelb jpg
Sorana Cirstea, EPA jpg
image
image
image
image
image
image
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin