Hoţii i-au furat 12.000 de lei. Ce s-a întâmplat cu ei după ce femeia a făcut rugăciuni

Viorica Apetroae  spune că va continua  să se roage și să pună  acatiste la biserică
Viorica Apetroae spune că va continua să se roage și să pună acatiste la biserică

Întâmplare incredibilă în nordul ţării: o femeie de 67 de ani din localitatea George Enescu susţine că rugăciunile ei i-au înspăimântat pe infractorii care o lăsaseră fără banii agonisiţi în 20 de ani. După 24 de ore, hoţii i-au adus pe furiş banii.

Viorica Apetroae, din comuna George Enescu (Botoşani), a reclamat sâmbătă, la Poliţie, un furt din locuinţă. Plecată de dimineaţă la nişte rude, într-un sat vecin, sexagenara s-a plâns că hoţii i-au răscolit casa şi au dat de economiile strânse vreme de 20 de ani. Era vorba de 12.000 de lei, dosiţi în spatele mobilei. Femeia a declarat că a găsit uşa deschisă, forţată probabil cu o rangă, şi casa răscolită, relatează “Adevărul”.

Poliţiştii din Dorohoi au venit şi au găsit, într-adevăr, uşa forţată. Bătrâna locuieşte singură la marginea satului. Convinsă că Dumnezeu face miracole, ea le spusese poliţiştilor: “Mă voi ruga şi vor apărea toţi banii”. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani confirmă faptul că săteanca a sunat duminică şi a spus că banii au apărut în locul unde îi lăsase, astfel că a retras plângerea. 


    Viorica Apetroae  spune că va continua  să se roage și să pună  acatiste la biserică
Viorica Apetroae spune că va continua să se roage și să pună acatiste la biserică

”Am spus la toată lumea că merg la Biserică şi scot părticele ca să se afle cine-i hoţul. Eu zic că hoţul a auzit şi de frică a venit şi a adus banii. Am găsit banii aruncaţi tot acolo unde erau”, dezvăluie femeia. 

Poliţiştii cred că hoţii, fie cuprinşi de remuşcări, fie speriaţi de faptul că după slujbele la Biserică ar putea fi daţi în vileag, s-au strecurat probabil în casă şi au pus banii la loc, în timpul nopţii, înainte ca femeia să meargă la slujba de duminică. 

Scosul părticelelor sau al miridelor este un obicei practicat în unele biserici ortodoxe de către preoţi rugaţi de credincioşi care au suferit o pierdere. Miridele sunt bucăţele mici din prescura pentru împărtăşanie. 

ARTICOLUL INTEGRAL, PE ADEVARUL.RO

cub andreea esca png
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
cub kassandra rotariu png
Survivor Romania webp
pexels Horoscop 3 noiembrie
cub sebastian țopescu png
Elena Gheorghe Armâna Mea 24 mai 2022 2776 jpg
cub anamaria prodan png
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia