I-a cumpărat lui «Vrăbi» bijuterii din banii spitalului

simeon stalpnicul png
În timp ce iubitei îi face toate poftele pe banii spitalului, într-o înregistrare audio Secureanu se aude înjurând ca un golan o femeie din subordine. Iată o mostră: „Bă, cretino, vezi că-ţi f*t şi vreo două!”

E greu de crezut ce se întâmpla până de curând la Spitalul „Nicolae Malaxa” din Capitală. Managerul Florin Secureanu, demis marți (29 noiembrie) de primar, folosea banii spitalului după bunul său plac. El i-a cumpărat iubitei bijuterii de zeci de mii de lei din banii bolnavilor, iar în acte apărea că a curăţat instrumentele de la Ginecologie.

De ani buni, medicul Florin Secureanu, manager al Spitalului „Malaxa”, băga mâna până la umăr în banii care ar fi trebuit cheltuiţi pentru spital, în timp ce bolnavii erau puşi să-şi cumpere medicamentele şi să-şi plătească analizele.

simeon stalpnicul png
Secureanu e manager la „Malaxa” din 2007

O anchetă a tolo.ro a scos la iveală lucruri greu de imaginat, pe care Secureanu obişnuia să le facă în mod constant. Ieri, a fost demis de primarul Capitalei, Gabriela Firea, iar DNA a intrat pe fir, doi procurori prezentându-se, la prima oră, la spital. 

simeon stalpnicul png
Acesta e contractul dintre spital şi firma de bijuteriiFoto: tolo.ro

Pe scurt, Secureanu scotea bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive, emise de către o firmă din Iaşi, care este dizolvată din 2015  şi se numeşte RYS Force Company SRL. Astfel, deconta inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie, potrivit tolo.ro. Mai mult, Spitalul “Malaxa” a plătit 9.000 de euro unei firme de bijuterii (Yarouse Jewelery), sub pretextul că aceasta va curăţa instrumentarul de la Secţia Ginecologie, prin aceste contracte fictive Secureanu (52 de ani) plătind, de fapt, bijuteriile pentru iubita sa, Eugenia Chiriac (24 de ani), alintată „Vrăbi”. De asemenea, tot spitalul a plătit 20.000 de lei pentru data roaming-ul folosit de iubita managerului în concediul din această vară în Croaţia, mai scrie tolo.ro. 

Lascăr şi Macovei, urmăriţi penal pentru abuz în serviciu

Şi la Spitalul Floreasca sunt probleme! Procurorii DNA au dispus, ieri, efectuarea urmăririi penale faţă de Radu Macovei, fost manager al unităţii, Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică, precum şi faţă de doi şefi ai biroului de achiziţii al spitalului şi doi reprezentanţi ai societăţii Gemedica pentru abuz în serviciu şi spălare de bani.

simeon stalpnicul png
Ioan Lascăr

simeon stalpnicul png
Radu Macovei

Acuzaţiile vizează achiziţionarea de echipamente medicale supraevaluate în valoare de peste 18 milioane de lei, prejudiciul adus spitalului fiind evaluat la peste 6 milioane de lei. Tot ieri, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că „trebuie să avem un alt tip de mangeri în spitalele de stat şi în cele private. Problemele pe care le întâmpinăm noi şi care sunt publice se referă mai ales la spitalele de stat, iar exemplul de la «Malaxa» este emblematic. Ce facem noi este să trimitem Corpul de control pentru a investiga problemele semnalate”.

florin zalomir
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
sotie Arsinel jpg
Ligia Deca, noul ministru al educației Sursă foto: UN Photo
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
usa hot apartament
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
image
image
image
image
image png
depresie anxietate ah np gso5m1nr c4 unsplash jpeg
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia