I-au pus văcuţei piciorul în ghips

Ultima actualizare:

    Văcuţa s-a  refăcut aproape  complet
Văcuţa s-a refăcut aproape complet

O vacă din comuna suceveană Dorna Arini este pe cale să ajungă vedetă naţională. Narcisa, aşa cum a fost botezată, a fost salvată de la tăiere după ce a căzut într-o groapă şi şi-a rupt un picior.

Animalul, în valoare de circa 8.000 de lei, a fost scos dintr-o groapă în care căzuse, şi pentru că avea piciorul rupt, urma să ajungă la abator, pentru sacrificare. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava, Petrea Dulgheru, a considerat că vaca, din rasa Sarolez, este prea valoroasă şi trebuie salvată de la tăiere. Dulgheru i-a cerut proprietarului să-i permită să facă un experiment, mai exact să pună în ghips piciorul animalului.

„Acum 40 de zile, Narcisa a  avut o mare nenorocire, a căzut într-o groapă şi şi-a rupt piciorul. Am încercat de trei ori să-l punem în ghips, dar animalul nu-i ca omul şi s-a zbătut, iar ghipsul s-a rupt de două ori, pentru că nu-l suportă aşa uşor", a mărturisit şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Suceava.

În cele din urmă, tranchilizată, Narcisa, a fost „cooperantă" şi a acceptat ghipsul. A stat imobilizată timp de câteva săptămâni, iar într-un final i s-a dat ghipsul jos. Chiar dacă nu a făcut nici o radiografie înainte de a pune piciorul în ghips,  Petrea Dulgheru spune că experimentul de la Dorna Arini este un succes.

„Este un caz unic în România şi sperăm ca după perioada de recuperare să-şi revină şi să meargă pe picioarele ei", a arătat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava. Acesta s-a filmat şi s-a fotografiat lângă animal şi a decis să publice imaginile doar dacă Narcisa se va vindeca, aşa cum s-a şi întâmplat zilele trecute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
salman si iulia la nunta gif
image
image
image
image
image
image
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
De ce sa nu mananci paine de la inceputul mesei  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net