Ia-ţi credit mai ieftin pentru casele «confiscate» de bănci!

Ultima actualizare:
Credit mai ieftin
Credit mai ieftin

BCR şi Raiffeisen Bank vor să scape de imobilele scoase la executare silită prin vânzarea lor către noi clienţi. Băncile oferă dobânzi mai mici celor care obţin un astfel de credit. Specialistul Click! Alexandra Popa, de la conso.ro ne spune care sunt ofertele.

Clienţii care vor să obţină un credit ipotecar standard cât mai ieftin au posibilitatea de a obţine reduceri de dobândă de la bănci dacă acceptă să cumpere unul dintre imobilele scoase la executare.

În acest caz, însă, nu se mai face licitaţie, ci se negociază direct un preţ cu banca. BCR oferă o reducere de până la 0,9% în cazul creditului ipotecar în lei special destinat achiziţiei unui imobil din portofoliul băncii. Rata dobânzii este formată din Robor plus 1,5% mai mică decât în cazul creditului Prima Casă. Clienţii nu plătesc nici comisioane de analiză dosar, iar evaluarea imobilului nu mai este necesară.

La Raiffeisen Bank clienţii pot obţine o reducere de până la 0,75% la dobânda aferentă creditelor în lei şi de până la 1% în cazul creditelor în euro. Şi în acest sens, clienţii nu mai plătesc analiza dosarului şi nici evaluarea imobilului.

Merită să cumperi un imobil executat silit?

Clienţii care obţin un astfel de împrumut nu pot să ia parte la licitaţie, ci trebuie să agreeze cu banca un preţ direct.

Din punctul de vedere al clientului, costurile mai mici şi faptul că nu mai este necesară evaluarea imobilului sunt principalele avantaje. Noului proprietar îi revine sarcina de a-i evacua pe foştii locatari.

Din punctul de vedere al băncii, tranzacţia oferă beneficiul de a vinde un activ la un preţ care să acopere datoria clientului vechi, astfel încât să nu se înregistreze pierdere. În acelaşi timp, banca scapă de un client cu probleme şi îşi creşte portofoliul de clienţi bun platnici.

Click! îţi prezintă câteva exemple de preţuri ale locuinţelor executate silit, de pe site-urile băncilor.

Banca Comercială Română

- Bucureşti, sector 1, apartament cu 2 camere, etaj 7/7, suprafaţa utilă 44mp, sistem de încălzire prin termoficare, tâmplărie PVC, termopan, preţ: 188.000 RON (fără TVA)- Bucureşti, sector 2, apartament 2 camere, P/4, suprafaţa utilă 28 mp, tâmplărie exterioară PVC, termopan, uşă metalică, preţ 164.000 RON- Constanţa, garsonieră cu dependinţe, suprafaţa utilă 19,7 mp, et 1/1, preţ 57.000 RON- Târgu Mureş, garsonieră, suprafaţa utilă 17mp, tâmplărie PVC, termopan, centrală termică proprie, P/4, preţ 56.500 RON- Ploieşti, apartament 2 camere şi dependinţe, suprafaţa utilă 42,39 mp, P/4, preţ 113, 553 RON

Raiffeisen Bank

- Giurgiu, apartament 2 camere, suprafaţa utilă 53, 23 mp, cf.1, an construcţie 1983, decomandat, P/4, preţ: 15.200 euro- Bucureşti, apartament 2 camere, suprafaţa utilă 38, 21 mp, cf.1, an construcţie 1975, decomandat, etaj 2/4, preţ:  24.500 euro


    Credit mai ieftin
Credit mai ieftin

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net