Iată alimentele care ne pot ucide!
Centrul de control şi prevenire a bolilor din Statele Unite ale Americii a publicat un nou studiu, care a analizat numărul mare de boli determinate de consumul diverselor alimente, anunţă România tv. Acesta a scos la iveală faptul că salata verde contaminată se afla la baza celor mai multe dintre cazuri de îmbolnaviri, însă consumarea cărnii de pui contaminate are ca rezultat, în cele mai multe dintre cazuri, moartea.
Specialiştii americani spun că ne păzim sănătatea dacă ne spălăm atât pe mâni, cât şi produsele timp de 20 de secunde cu apă şi săpun, mai ales cand este vorba despre un posibil contact cu un mediu propice dezvoltării norovirusului, responsabil de 46% dintre îmbolnăviri.
Sfaturi de la specialişti
- Fructele şi legumele trebuie să fie spălate foarte bine cu apă rece înainte de a fi consumate, indiferent dacă au coaja sau nu:
- Îndepartează orice zonă a fructului lovită sau stricată, înainte de a fi gatită;
- Înlătură şi aruncă primele frunze ale unor alimente precum laptucile;
- Usucă produsele spălate într-un prosop de hârtie şi astfel o mulţime de bacterii pot fi înlăturate;
- Taie fructele şi legumele pe un tocator separat de cel folosit pentru secţionarea cărnii sau a peştelui;
- Fierbe germenii de lucernă sau trifoi pentru a reduce riscul de îmbolnavire.